Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Οι τράπεζες μπαίνουν μέτοχοι σε χρεωμένες επιχειρήσεις;

bank_euro7
Η κατάρρευση των τραπεζών με τα δις ευρώ που τους έχουν δοθεί από το κράτος και τα πληρώνει ο ελληνικός λαός, σκέφτεται πλέον τρόπους για να μειώσει τα «κόκκινα» δάνεια, προκειμένου να μην έχουν και νέα προβλήματα = νέες κεφαλαιακές ανάγκες, μετά τον έλεγχο της Blackrock.

Η τελευταία τους σκέψη την οποία πρότειναν και στην κυβέρνηση; Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής οι τράπεζες θα μπορούν να μπαίνουν στο μετοχικό κεφάλαιο των επιχειρήσεων, οι οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν το δανεισμό τους. Αποτέλεσμα, τα «ευαγή ιδρύματα» να αποκτούν τον έλεγχο και τη διαχείριση των επιχειρήσεων.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, στόχος είναι η εξυγίανση επιχειρήσεων ή ακόμα και κλάδων με προοπτικές, οι οποίοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις δανειακές υποχρεώσεις κυρίως γιατί οι υφιστάμενοι μέτοχοι «δεν βάζουν το χέρι στην τσέπη».

Στο πλαίσιο αυτό οι τράπεζες σχεδιάζουν προγράμματα αναδιάρθρωσης εταιρειών ώστε να γίνουν βιώσιμες και να μπορούν να χρηματοδοτηθούν.

Επίσης συζητούν τη δυνατότητα νομοθετικής ρύθμισης ώστε τα δάνεια που έχουν χορηγήσει να μετατραπούν σε μετοχικό κεφάλαιο και έτσι να αποκτήσουν τον έλεγχο επιχειρήσεων με προοπτικές.

 ΠΗΓΗ:olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου