Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

ANAKOINΩΣΗ ΣΚΕΕΠ

.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την ανάδειξη των μελών στα όργανα του Σωματείου μας που θα μας εκπροσωπήσουν όλους, για την επόμενη δύσκολη τριετία. Ως ψηφοδέλτιο ΣΚΕΕΠ, καταθέσαμε τις θέσεις, τις απόψεις και την ταυτότητά μας, μέσα από το φυλλάδιο που διανείμαμε στους εργαζόμενους στους χώρους εργασίας, όπου αναπτύχθηκε και απευθείας διάλογος με τους εργαζόμενους και εξηγήθηκε η συνδικαλιστική φιλοσοφία που μας διέπει.  Θέλουμε λοιπόν να τονίσουμε – με  το πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο – την αναγκαιότητα αυτές τις εκλογές να τις αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και όχι με οπαδισμό και εφήμερο προσωπικό  όφελος.

Απαιτείται πλέον η επανεκκίνηση του Συνδικάτου, ώστε αυτό να υπάρχει ουσιαστικά, να εκπροσωπεί και να ελέγχεται από τους εργαζόμενους και όχι από τους εργοδότες.

Απαιτείται ένα σοβαρό, υπεύθυνο Συνδικάτο που να συνεισφέρει με απόψεις και θέσεις, ρεαλιστικές λύσεις για την βιωσιμότητα της εταιρεία μας και να μην είναι άκριτος και άβουλος χειροκροτητής των θέσεων του εργοδότη, που προάγει ως πρώτο μέτρο τη συρρίκνωση και αποδόμηση της εργατικής δομής.

Απαιτείται πλέον όποιος ομιλεί να καταθέτει τις θέσεις του και τις προθέσεις του και να είναι σε θέση να αποδεικνύει τα λεγόμενά του.

Απαιτείται  πλέον  από  όλους  μας  να  κατανοήσουμε  ότι  η  ψήφος  μας  καθορίζει  το  εργασιακό  μέλλον  μας.

Ως ΣΚΕΕΠ αντιλαμβανόμενοι τα παραπάνω θέλουμε να δεσμευτούμε δημόσια για δύο θέματα :

Ø  Σε όποια θέση και να μας εντάξουν οι εργαζόμενοι θα προσπαθήσουμε με όλες τις δυνάμεις μας για τη διαπαραταξιακή εκπροσώπηση στο Σωματείο μας.

Ø  Θέλουμε να δηλώσουμε την ισχυρή βούλησή μας και την ανυποχώρητη στάση μας σε οποιαδήποτε πολιτική ανατροπής της εργασιακής δομής που μας διέπει.

Τέλος, συναδέλφισσες και συνάδελφοι θέλουμε να ζητήσουμε ένα μεγάλο συγνώμη για την υπερψήφιση του Οικονομικού Απολογισμού διότι, ανακαλύψαμε εκ των υστέρων και καθυστερημένα ότι στο ΠΕΣΥ  ΒΕΘ ο Ταμίας του ΠΕΣΥ εισέπραττε και εξακολουθεί να εισπράττει 80 ευρώ μηνιαίως !!! ενώ ο αναπληρωτής Γεν. Γραμματέας εισπράττει όλες τις αποδείξεις μετακίνησής του με ταξί για θέματα που φανταζόμαστε (;) ότι αφορούν το ΠΕΣΥ !!!

Πρέπει να πούμε τελικά ένα μεγάλο ΟΧΙ σε τέτοιες νοοτροπίες και να επαναφέρουμε το Συνδικάτο στη θέση που του αρμόζει.


ΣΚΕΕΠ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου