Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ.


Το παραμύθι(;) έφτασε στο τέλος. Ο Σουλτάνος πήρε τα πάντα από τον αδίστακτο και υποταγμένο Βεζίρη του.Όμως έφτασε η ώρα που ούτε ο ίδιος ο Βεζίρης  περίμενε.Ο πολυχρονεμένος Σουλτάνος του ζήτησε την απόλυτη υποταγή.Τον ενημέρωσε ότι θα σταματήσει κάθε δραστηριότητα στη δική του επαρχία και ζήτησε την υπακοή του σε αυτή του την απόφαση.Ο Βεζίρης για να σώσει το τομάρι του και τους δικούς του ανθρώπους, συμφώνησε απόλυτα και το μόνο που ζήτησε ήταν μερικά ακόμα ρουσφέτια στις υπόλοιπες επαρχίες μήπως και κατορθώσει να ξεγελάσει και να κατευνάσει τους υπόλοιπους υπηκόους για να διατηρήσει τα οφίτσια του. 
Οι υπήκοοι  βρίσκονται σε μεγάλη σύγχυση. Από τη μια βλέπουν τον Βεζίρη τους να ξεπουλά αδίστακτα την ίδια του την επαρχία,φέρνουν στο μυαλό τους και τα υπόλοιπα ξεπουλήματα που έχει κάνει και φαντάζονται τι ακόμα θα ξεπουλήσει αν παραμείνει στη θέση του.Από την άλλη βλέπουν και τους μισθοφόρους Στρατηγούς του Βεζίρη, που μέχρι χθες τον στήριζαν σε όλα τα ξεπουλήματα, να παίρνουν οικειοθελώς  το ζεστό χρήμα του Σουλτάνου και να αποχωρούν από την  Αυτοκρατορία, αφήνοντας την επανάσταση...για την άλλη φορά.
Γνωρίζουν όμως καλά ότι όλα αυτά ανατρέπονται μόνο με ένα τρόπο με την εξέγερση και το κρέμασμα του βεζίρη δίνοντάς έτσι ένα μήνυμα στον Σουλτάνο πως δεν θα περάσουν τα σχέδιά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου