Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Die Linke: Πριν αιμοραγήσουν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι, πρέπει να δεσμευθεί αμέσως το 50% των περιουσιών των Ελλήνων εκατομμυριούχων.

Bernd Riexinger
Ο ηγέτης του κόμματος της Γερμανικής Αριστεράς Die Linke Μπέρντ Ρίξινγκερ σε συνέντευξή του στην ψηφιακή έκδοση της εφημερίδας Handelsblatt, απαντώντας σε ερώτησεις δήλωσε:

Το μέγα σκάνδαλο όμως είναι, ότι στην Ελλάδα υπάρχουν παιδιά που πεινούν την στιγμή που εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι δεν υποχρεώνονται να πληρώσουν ούτε σεντ. Κυκλοφορούν ακόμα και τώρα με τα υπερπολυτελή τους γιώτ, ενώ οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι αιμορραγούν. Eκεί πρέπει να γίνει μια μεγάλη αλλαγή παντού στην Ευρώπη.

Είναι δε απολύτως αδιανόητο να κυλά φρέσκο χρήμα για τις διασώσεις των Τραπεζών, ενώ ακόμη Έλληνες φοροφυγάδες βγάζουν εκατομμύρια στο εξωτερικό. Το αξίωμα ‛βοήθησε εσύ πρώτα τον εαυτό σου πριν σε βοηθήσουν’ πρέπει επιτέλους να εφαρμοστεί. Πριν αιμορραγήσουν οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι, πρέπει να καταβάλλουν οι Έλληνες εκατομμυριούχοι το 50% των περιουσιών τους ως προσφορά αλληλεγγύης, και αυτό πρέπει να ισχύσει και για τα χρήματα που έχουν σε καταθέσεις σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όλες αυτές οι καταθέσεις πρέπει να δεσμευθούν αμέσως”.

Σε άλλο σημείο μιλώντας για το κατοχικό δάνειο θα πει:

“Κοιτάζουμε μαζί μπροστά και όχι προς τα πίσω. Αυτό που είναι αναγκαίο είναι μια διαφορετική πολιτική διασώσεων στην Ευρώπη. Αυτό όμως δεν είναι ένα θέμα ανάμεσα στους Γερμανούς και τους Έλληνες αλλά ανάμεσα στους φτωχούς και τους πλούσιους
 ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου