Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Διεθνές Workshop για τις Έρευνες Υδρογονανθράκων σε Αδριατική, Εύξεινο Πόντο και την Ανατολική Μεσόγειο Διοργανώνει στις 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου 2013 το ΙΕΝΕ στην Αθήνα


Την διοργάνωση, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενός εξειδικευμένου Workshop για την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης προαναγγέλλει το ΙΕΝΕ. Το 2 nd SE Europe Regional Upstream Workshop, με θέμα “ Hydrocarbon Exploration and Production in the Adriatic, the Black Sea and the East Mediterranean” («Έρευνα Υδρογονανθράκων στην Αδριατική, τον Εύξεινο Πόντο και την Ανατολική Μεσόγειο»), θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 31 Οκτωβρίου και 1η Νοεμβρίου 2013, δίνοντας έμφαση σε θέματα γεωλογίας και πετρελαϊκών κοιτασμάτων, αλλά και στην πορεία των εν εξελίξει προγραμμάτων έρευνας στην ΝΑ Ευρώπη, καθώς και στο σχετικό νομικό και χρηματοδοτικό πλαίσιο που υφίσταται στα κράτη της περιοχής.
Στο Workshop, το οποίο πρόκειται να διεξαχθεί υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ, το οποίο έχει και την ευθύνη της διενέργειας των ερευνών υδρογονανθράκων στην χώρα μας, θα γίνει εκτενής αναφορά στα δεδομένα των πιο πρόσφατων γεωλογικών, γεωφυσικών και σεισμικών ερευνών σε μία μεγάλη περιοχή που καλύπτει τον Εύξεινο Πόντο, το ανατολικό τμήμα της Μεσογείου και την Αδριατική. Συνολικά το Workshop θα εξετάσει την κατάσταση στους παραπάνω τομείς σε δεκατρείς χώρες της περιοχής και συγκεκριμένα στην Ιταλία, την Κροατία, το Μαυροβούνιο, την Αλβανία, την Ελλάδα, την Τουρκία, τον Λίβανο, το Ισραήλ, την Αϊγυπτο, την Κύπρο, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Ουκρανία. Ειδικοί και στελέχη του κλάδου από τις παραπάνω χώρες, αλλά και από διεθνείς εταιρείες με εμπειρία και ενεργό παρουσία στην περιοχή στον τομέα του upstream, θα συμμετάσχουν στο Workshop του ΙΕΝΕ με στόχο τη συζήτηση πάνω στην έρευνα και την παραγωγή, με έμφαση στους γύρους παραχωρήσεων που διενεργούνται ή που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν στα υπό εξέτασιν κράτη, καθώς και στα σχετικά επενδυτικά προγράμματα. Σκοπός του Workshop είναι να διατυπωθεί μία συνολική εκτίμηση των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων στην εν λόγω περιοχή.
Το ΙΕΝΕ, μέσα από το “Hydrocarbon Exploration and Production in the Adriatic, the Black Sea and the East Mediterranean”, και, σε συνέχεια του αντίστοιχου περυσινού Workshop, θα προσφέρει μία πολύ σημαντική ευκαιρία συνάντησης και δικτύωσης με ορισμένους από τους σημαντικότερους «παίκτες» της περιοχής στον τομέα των υδρογονανθράκων. 
Το Workshop θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Electra Palace στην Πλάκα. Το προκαταρκτικό πρόγραμμα είναι ήδη διαθέσιμο μέσω του σχετικού bannerστο www.iene.gr, ενώ το πλήρες πρόγραμμα θα ανακοινωθεί στις αρχές Οκτωβρίου. Χορηγός της εκδήλωσης είναι η ελληνική πετρελαϊκή εταιρεία Energean Oil and Gas, η οποία εκμεταλλεύεται το κοίτασμα του Πρίνου.
Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το ΙΕΝΕ (Αλεξ. Σούτσου 3, 106 71 Αθήνα) στα τηλέφωνα 210 36 38 457, 210 36 40 278, ή στο e- mail info @iene .gr
 ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου