Τετάρτη 5 Ιουνίου 2013

Σαρώνει η "μαύρη" εργασία στην Ελλάδα


Εκτός κοινωνικής ασφάλισης εξαιτίας του καθεστώτος μερικής ή συνολικής ανασφάλιστης εργασίας βρίσκονται 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενοι Έλληνες και μετανάστες. Σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ, η εισφοροδιαφυγή πέρυσι ξεπέρασε τα 6 δισ. ευρώ μόνο για το ΙΚΑ, ενώ η απώλεια πόρων για το ασφαλιστικό σύστημα, εξαιτίας της αυξημένης ανεργίας και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης , θα αγγίξει τα 9 δισ. ευρώ έως το 2019.
Όπως επισημαίνουν οι επιστημονικοί συνεργάτες της Συνομοσπονδίας, οι νομοθετικές παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό, συρρίκνωσαν τα ασφαλιστικά δικαιώματα, προκαλώντας τριγμούς στην κοινωνική συνοχή.

Το ζήτημα της ανασφάλιστης εργασίας θα τεθεί επί τάπητος σήμερα στις 10 το πρωί σε ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο τον προγραμματισμό της δράσης των υπουργείων Εργασίας και Δημόσιας Τάξης για την αντιμετώπιση της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας, στο υπουργείο Εργασίας.

Στη σύσκεψη θα μετέχουν, επίσης, εκπρόσωποι της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφάλισης του ΙΚΑ (Ε.ΥΠ.Ε.Α) και ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Ηλεκτρονικού Εγκλήματος (ΥΠ.Ο.Α.Δ.Η.Ε.), ταξίαρχος Βασίλης Κοντογιάννης.


ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου