Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

Επιδότηση 45-55% σε πρατηριούχους για το σύστημα εισροών -εκροών



Σε ποσοστό 45% - 55% θα κυμανθεί η επιδότηση που θα λάβουν οι ιδιώτες πρατηριούχοι καυσίμων προκειμένου να τοποθετήσουν το σύστημα εισροών – εκροών, όπως είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θ. Σκορδάς, απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή.
Ο κ. Σκορδάς παραδέχθηκε ότι υπάρχει πεντάμηνη καθυστέρηση στην τοποθέτηση των εν λόγω συστημάτων, η οποία ως πρόβλεψη υπήρχε από το 2009, αλλά δεν είχαν καταρτιστεί οι τεχνικές προδιαγραφές. Το υπουργείο Ανάπτυξης έχει θέσει ως «εύλογο όριο» την 28η Αυγούστου, ώστε οι ιδιώτες πρατηριούχοι να υπογράψουν συμβάσεις εγκατάστασης του συστήματος εισροών – εκροών.
Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, θα χρηματοδοτηθούν μόνο τα ιδιωτικά πρατήρια καυσίμων, καθώς οι εταιρείες θα πληρώσουν με ιδίους πόρους την εγκατάσταση. Σήμερα το σύνολο των ιδιωτικών πρατηρίων της Αττικής και της Θεσσαλονίκης έχει καταθέσει αίτημα χρηματοδότησης, είπε ο Θ. Σκορδάς και ανέφερε ότι η επιδότηση θα κυμανθεί μεταξύ 45 – 55% του κόστους, ανάλογα από το σύστημα που θα επιλέξει κάθε ιδιώτης πρατηριούχος. Οι πόροι για την χρηματοδότηση θα δοθούν από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, καθώς δεν έγινε δεκτό από την Ε.Ε. να υπάρξει χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.
(Ναυτεμπορική) 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου