Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

O Joker, ο Λάτσης και τα "σαπάκια" των ΕΛΠΕ



Όσοι είναι τακτικοί αναγνώστες του Joker ξέρουν ότι ξέρει. Για τους υπόλοιπους φίλους που τον διαβάζουν να του επιτρέψουμε να επιβεβαιώσει ακόμη φορά την ακρίβεια των πληροφοριών του.
"Πάντως ρόλο κλειδί στις εξελίξεις (και στις δύο τράπεζες) παίζει ο Σπύρος Λάτσης (πρώην βασικός μέτοχος της Eurobank και νυν βασικός μέτοχος της Εθνικής Τράπεζας) το όνομα του οποίου φωτογραφίζουν, αλλά φοβούνται να πουν πολλοί. Αν και οι πρώτες διαρροές λένε ότι ο κ. Λάτσης και γενικότερα η οικογένεια Λάτση δεν επιθυμεί καμιά εμπλοκή με το τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, τίποτα δεν μπορεί τελικά να αποκλειστεί αλλάζοντας τα δεδομένα συνολικά στο τραπεζικό τοπίο της χώρας", έγραφε σε προηγούμενό του άρθρο ο Joker του EMEAgr την περασμένη Τρίτη.
Από χθες ήδη άρχισαν να κυκλοφορούν οι πρώτες φήμες ότι τελικά ο Σπύρος Λάτσης θα συμμετάσχει τελικά στην ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής, με ένα ποσό που θα καλύπτει πλήρως τη μετοχική του θέση στην τράπεζα και το οποίο όπως λέγεται θα φτάσει από 90 περίπου έως 120 εκατ. ευρώ.
Άλλο ένα "καλό" για τον Joker λοιπόν...
Η Egon Zehnder και τα "σαπάκια" των ΕΛΠΕ
Μιλώντας για τον Λάτση, στο μυαλό του Joker έρχεται... συνειρμικά ένα άλλο όνομα, αυτό του Γιάννη Κωστόπουλου, του διευθύνοντος συμβούλου των Ελληνικών Πετρελαίων.
Και αυτό γιατί τον τελευταίο καιρό πολλοί είναι αυτοί που συνδέουν τα δύο ονόματα με τον δανεισμό των ΕΛΠΕ. Το νούμερο "ζαλίζει" και κάποιοι αναρωτιούνται πώς έφτασε μία κερδοφόρα και αναπτυσσόμενη εταιρεία να χρωστάει 4,5 δισ. ευρώ (το νούμερο είναι πραγματικό).
Ο Joker θα προσθέσει ένα ακόμη στοιχείο: Παίζει κάποιο ρόλο σε αυτή την "ιστορία" και η... "πασοκική" Egon Zehnder, η διεθνής εταιρεία ανεύρεσης εξειδικευμένων ανώτατων στελεχών, η οποία φαίνεται πως "ανακυκλώνει" μία συγκεκριμένη ομάδα στελεχών, την ώρα που "σαρώνει" όλα τα συμβόλαια εξεύρεσης στελεχών από τις ΔΕΚΟ και τις παρά τω Δημοσίω επιχειρήσεις;
Αληθεύει ότι όπου πάνε αυτά τα στελέχη, οι επιχειρήσεις από κερδοφόρες γίνονται ζημιογόνες και υπεραυξάνεται ο δανεισμός τους; Τις φορτώνουν, μήπως, με "σαπάκια" που τα χρυσοπληρώνουν; 
ΠΗΓΗ:emea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου