Δευτέρα 15 Απριλίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΕ-ΔΑ



Θέμα:  Επιβάλλεται όσο ποτέ άλλοτε η ιστορικότερη μέρα της εργατικής τάξης αυτή της 1ης Μάη να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, ώστε να σηματοδοτήσει καινούριους αγώνες για το εργατικό κίνημα. Γι αυτό αναστέλλεται προσωρινά και μετατίθεται για το προσεχές διάστημα η 24ωρη προγραμματισμένη Πανθριασιακή απεργία στις 24 Απρίλη μαζί με την πορεία από την Ελευσίνα στην Αθήνα.

Δυστυχώς οι τελευταίες εξελίξεις έτσι όπως διαδραματίζονται με την ωμή παρέμβαση της τρικομματικής κυβέρνησης να μεταθέσει τον εορτασμό της 1ης Μάη σε άλλη άσχετη μέρα, μας αναγκάζει ως εργατικό ταξικό κίνημα της περιοχής να αναστείλουμε προσωρινά την 24ωρη Πανθριασιακή απεργία και πορεία από την Ελευσίνα προς την Αθήνα και να αφοσιωθούμε και να εργαστούμε για την καλύτερη και μαζικότερη οργάνωση για την απεργία της 1ης Μάη.

Η τρικομματική κυβέρνηση θέλησε από την πρώτη στιγμή  να διαλύσει την ελεύθερη συνδικαλιστική και εργατική έκφραση για διεκδίκηση.

Έτσι  λοιπόν προσπάθησε με τη βία και τον αυταρχισμό με το δόγμα «Νόμος = Τάξη» να υποστείλει τη δράση του εργατικού κινήματος.

 Αυτό που εισέπραξε όμως είναι οι εργαζόμενοι πιο μαχητικά και πιο ενωμένα  να αντιδράσουν στις πρακτικές αυτές.

 Αυτοί όμως συνεχίζουν.

Αντιλαμβάνονται πλέον  ότι αυτές οι πρακτικές δεν πετυχαίνουν τον  στόχο τους,  και έρχονται τώρα με δόλιο και έντεχνο τρόπο να υποβαθμίσουν την ημέρα σημαία των αγώνων μας.

 Μεταφέρουν τον εορτασμό της 1ης Μάη από την Μεγάλη Τετάρτη στην Τρίτη του Πάσχα.

 Γιατί άραγε;

Μας αγάπησαν ξαφνικά, και θέλουν να μας προσφέρουν μια μέρα περισσότερης συνεχιζόμενης  ξεκούρασης;

Μα προφανώς οι κύριοι της κυβέρνησης και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εργασίας βρήκαν τον έντεχνο τρόπο για να απαξιώσουν τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, προσφέροντάς την, ως ακόμα μια ημέρα επιπλέον σε εκείνες  τις εορτές του Πάσχα.

Λοιπόν, τους το λέμε όσο γίνεται πιο κατηγορηματικά, ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε.

Για τους εργαζόμενους η 1η Μάη δεν είναι αργία είναι απεργία. Για την εργατική τάξη η 1η Μάη δεν είναι μια υποτιθέμενη κινητή εορτή.

 Είναι ημέρα τιμής στους νεκρούς και στους αγωνιστές του εργατικού κινήματος.

Είναι ημέρα ξεκίνημα αγώνων για την ανατροπή των βάρβαρων νεοφιλελεύθερων πολιτικών τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους πολίτες του Θριασίου Πεδίου να συστρατευθούν στην κατεύθυνση 1η Μάη Απεργούμε όλοι.

Δίνουμε το μήνυμα στην τρικομματική κυβέρνηση  συνεχίζουμε με ενότητα και αγώνα για να ανατρέψουμε τα βάρβαρα αντιλαϊκά σχέδιά της.

Δίνουμε ραντεβού με όλους τους εργαζόμενους της Αττικής στην Πλατεία Κλαυθμώνος  το πρωί της  Μεγάλη Τετάρτης  1η Μάη στην απεργία που κήρυξε η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.



ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

1η ΜΑΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ  


ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου