Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΤΟ ΕΚΕ-ΔΑ καταγγέλλει την πολιτική εργολαβοποίησης του ΤΙΤΑΝ Καμαρίου.




Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ελευσίνας - Δυτικής Αττικής καταγγέλλει έντονα τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς για το θανατηφόρο ατύχημα που συνέβη για άλλη μια φορά στο Θριάσιο Πεδίο.

Καταρχήν θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου συναδέλφου μας.

Άλλος ένας εργαζόμενος πλήρωσε σήμερα με τη ζωή του τις πολιτικές της μείωσης του κόστους μέσω της εργολαβοποίησης εργασιών ιδιαίτερα εξειδικευμένων και επικίνδυνων.

Άλλη μια θυσία στο βωμό του κέρδους.

Συγκεκριμένα, στο εργοστάσιο ΤΙΤΑΝ Καμαρίου ένας συνάδελφος έχασε τη ζωή του από ρεύμα υψηλής τάσης κατά τη διάρκεια εργασιών σε υποσταθμό.

Καλούμε την εταιρεία ΤΙΤΑΝ που διατείνεται πως η υγιεινή και ασφάλεια είναι πρώτιστο μέλημά της να αναλογιστεί τις ευθύνες της και επανεξετάσει άμεσα τις πολιτικές της που αφορούν σε μόνιμο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Καλούμε το ΚΕΠΕΚ να επιληφθεί άμεσα για το συγκεκριμένο ατύχημα και να καταλογίσει τις ευθύνες που αναμφισβήτητα υπάρχουν στους αρμόδιους.

Τέλος, καλούμε την κυβέρνηση να θωρακίσει αυστηρά το νομοθετικό πλαίσιο που αφορά σε συνθήκες ασφάλειας στους χώρους εργασίας, ώστε να πάψουν να το εκμεταλλεύονται οι επιχειρήσεις για να κερδίζουν αγνοώντας παντελώς το κόστος της ανθρώπινης ζωής, το οποίο δεν μπορεί να μπαίνει σε καμία λογιστική πολιτική.

Σε κάθε περίπτωση το συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής θα αντιδράσει άμεσα και θα συνεχίσει τις προσπάθειες για συνεχείς και καθημερινούς ελέγχους των αρμόδιων φορέων στις βιομηχανίες της περιοχής και η αντίδραση θα είναι δυναμική 
ΠΗΓΗ:ekeda.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου