Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Η Κούβα δημιουργεί 4 αντικαρκινικά εμβόλια, τα ΜΜΕ αγνοούν την είδηση




Η Κούβα έχει αναπτύξει ήδη τέσσερα εμβόλια εναντίον διαφόρων μορφών καρκίνου, μια είδηση που είναι χωρίς αμφιβολία σημαντική για την ανθρωπότητα. 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι κάθε χρόνο περίπου 8 εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν από την ασθένεια αυτή. Ωστόσο, τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν σχεδόν αγνοήσει πλήρως την...
είδηση αυτή.
Κλινικές δοκιμές σε 86 χώρες δείχνουν ότι αυτά τα εμβόλια, αν και δεν θεραπεύουν την ασθένεια, καταφέρνουν να μειώσουν τους όγκους και να διατηρήσουν την ασθένεια σε ένα σταθερό επίπεδο, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες για καλύτερη ποιότητα ζωής των ασθενών.
Αναμφίβολα, το Κουβανικό κράτος αποκτά ένα οικονομικό όφελος από τη διεθνή πώληση των εν λόγω φαρμακευτικών προϊόντων. Ωστόσο, η φιλοσοφία της έρευνας και της εμπορευματοποίησης είναι διαμετρικά αντίθετες με τις επιχειρηματικές πρακτικές των μεγάλων φαρμακευτικών βιομηχανιών των δήθεν αναπτυγμένων χωρών.
Ένα σχετικό άρθρο που έχει δημοσιευθεί στο διάσημο περιοδικό Science αναφέρει ότι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ (Καλιφόρνια) δήλωσαν ότι η Κούβα έχει καλύτερους δείκτες υγείας από ό, τι οι Ηνωμένες Πολιτείες, παρά τις δαπάνες της που είναι έως και 20 φορές λιγότερες στον τομέα αυτό.
Πρόσφατα, η κυβέρνηση του Ισημερινού ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει ένα μεγάλο αριθμό φαρμάκων από την Κούβα, με αντάλλαγμα υποτροφίες για σπουδές ιατρικής στο νησί σε νέους του Ισημερινού.
Ο αποκλεισμός των ΗΠΑ ενάντια στην Κούβα επιβάλλει μεγάλα εμπόδια στη διεθνή εμπορευματοποίηση των κουβανικών φαρμακευτικών προϊόντων, πράγμα όμως που είναι επίσης άμεσα επιζήμιο και για τους πολίτες των ΗΠΑ. Για παράδειγμα, κάθε χρόνο, οι 80.000 διαβητικοί στις ΗΠΑ που κινδυνεύουν να υποβληθούν σε ακρωτηριασμό των ποδιών τους δεν έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο της Κούβας, το οποίο μπορεί και αποτρέπει τέτοιους ακρωτηριασμούς. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου