Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Ανοδικές τάσεις για το πετρέλαιο




Οι τιμές του πετρελαίου ανατιμήθηκαν τη Δευτέρα στην Ασία, μετά από την απότομη πτώση στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, σε μια αγορά που ανησυχεί για τις συνέπειες των δραστικών περικοπών στον προϋπολογισμό των Η.Π.Α.

Το βαρέλι του «ελαφρού αργού» (WTI) για παράδοση Απριλίου, κινήθηκε στα 90,62 δολάρια, ενώ το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας ανατιμήθηκε κατά 13 σεντς, στα 110,53 δολάρια. Ουσιαστικά το Μπρεντ κινήθηκε ψηλότερα μετά από πτώση μεγαλύτερη του 7%, τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, αλλά παρέμεινε κάτω από το ψυχολογικό όριο των 111 δολαρίων ανά βαρέλι.

Η ανησυχία που επικρατεί στις αγορές, προέρχεται από την έναρξη της ισχύος των περικοπών στον προϋπολογισμό των Η.Π.Α.. Σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, οι περικοπές θα μπορούσαν να κοστίσουν, στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο, περίπου 0,5% της οικονομικής ανάπτυξης, εξέλιξη που θα μπορούσε να επιβαρύνει και την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου.

«Οι ασιατικές αγορές υποφέρουν λιγότερο από τα αναμενόμενα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα», σημείωσε αναλυτής της IG Markets στη Σιγκαπούρη. 
ΠΗΓΗ:zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου