Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ Εκτελέστηκε σε επιδρομή-αστραπή Ισραηλινών κομάντο στην Συρία Ιρανός στρατηγός




Σε αιφνιδιαστική ειδική επιχείρηση των Ισραηλινών κομμάντο μέσα στην Συρία εκτελέστηκε ο Χασάν Σαταρί στρατηγός του ιρανικού Σώματος των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τη δράση των σιιτών της Χεζμπολά στην Συρία και την μεταφορά όπλων από το Ιράν στο συριακό καθεστώς.
Οι Ισραηλινοί κομάντο μεταφέρθηκαν μέσα στη νύχτα με ελικόπτερα ειδικών επιχειρήσεων UH-60 στην ειδικά διαμορφωμένη έκδοση που χρησιμοποιεί ο ισραηλινός Στρατός παράπλευρα της οδικής αρτηρίας Δαμασκού-Βηρυτού και εκεί κοντά στη συριακή πόλη Ζαμπαντάνι, έστησαν ενέδρα στην φάλαγγα με τα οχήματα που συνόδευαν το Ιρανό στρατηγό.
Κατά την διέλευση της φάλαγγας ενεργοποίησαν παγιδευμένα εκρηκτικά καταστρέφοντας τα οχήματα της φάλαγγας και εν συνεχεία έβαλλαν με καταιγιστικά πυρά κατά των ακινητοποιημένων οχημάτων. Μαζί με τον στρατηγό σκοτώθηκαν και πλλοί συνοδοί του.
Εν συνεχεία οι Ισραηλινοί απεμπλάκησαν από την περιοχή επιβιβαζόμενοι σε ελικόπτερα. Η όλη επιχείρηση έγινε με την κάλυψη επιθετικών ελικοπτέρων ΑΗ-64 Αpache και μαχητικών αεροσκαφών F-16I και F-15I που περιπολούσαν έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο.
Μία άλλη πηγή αναφέρει ότι η επίθεση έγινε είτε από επιθετικά ελικόπτερα, είτε από μαχητικά αεροσκάφη και απλά οι κομάντο "φώτιζαν" τον στόχο με καταδείκτες λέηζερ.
Σε οποιαδήποτε περίπτωση, η όλη επιχείρηση ήταν εντυπωσιακή.
Τα τελευταία χρόνια ο Σαταρί ήταν επικεφαλής του «Επιτελείου Αποκατάστασης Λιβάνου και Συρίας» με έδρα τη Βηρυτό. Τυπικά το Μηχανικό του ιρανικού Στρατού βοηθούσε στην ανοικοδόμηση της περιοχής, ουσιαστικά, εφοδάζει και εκπαιδεύει την Χεζμπολάχ.
ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου