Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2013

Έσοδα 220 εκατ. ευρώ έως το 2013 από τα κοιτάσματα Πρίνου –Ν. Καβάλας
 Δημόσια έσοδα της τάξης των 220 εκατ. ευρώ έως το 2023 εκτιμάται ότι θα αποφέρει η ομαλή συνέχιση της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων Πρίνου και Νότιας Καβάλας.

  Τα παραπάνω επισήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή του νομοσχεδίου με το οποίο κυρώνεται η τροποποιητική σύμβαση μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των αναδόχων Kavala Oil AE και Energeanoil & Gas – Ενεργειακή Αιγαίαου Ανώνυμη Εταιρεία Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων.

  O υπουργός διαβεβαίωσε ότι η περιβαλλοντική ασφάλεια εξασφαλίζεται, τόσο από την περιβαλλοντική νομοθεσία όσο και από τους επιθεωρητές Περιβάλλοντος και τις Επιτροπές Παρακολούθησης, που θα συγκροτηθούν στο υπουργείο.
  Αναφέρθηκε επίσης στην ΕΔΕΥ ΑΕ (Ελληνική Διαχειριστική Εταιρεία Υδρογονανθράκων), η οποία υποκαθιστά την Εταιρεία Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. ως ειδικός αντισυμβαλλόμενος στην τροποποιούμενη σύμβαση,  σημειώνοντας ότι μέσα στις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί η σύνθεση του Δ.Σ. προκειμένου «να ξεκινήσει το έργο της νέας εποχής για τους υδρογονάνθρακες, αυτή η σπουδαία εταιρεία του Δημοσίου».
  Υπέρ της τροποποιητικής σύμβασης, στην κοινοβουλευτική επιτροπή, τάχθηκαν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια.
  Κατά τη συζήτηση που προηγήθηκε της ψηφοφορίας, ο εισηγητής της ΝΔ Γιάννης Πασχαλίδης σημείωσε ότι ήταν αναγκαία η τροποποίηση των διατάξεων της αρχικής σύμβασης, προκειμένου να διευκολυνθεί η συνέχιση της επένδυσης, ενώ εκτίμησε ότι θα δοθεί πνοή στην τοπική και εθνική οικονομία. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου