Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2013

Κοντά στη γραμμή εκκίνησης η τιμή του αργού




Σχεδόν αμετάβλητη έκλεισε την Τετάρτη η τιμή του αργού, καθώς η αγορά αφομοίωσε τα κυβερνητικά στοιχεία στις ΗΠΑ που έδειξαν μικρότερη της αναμενόμενης αύξηση στα αποθέματα αργού την τελευταία εβδομάδα.
Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου παραδόσεως Μαρτίου ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στα 96,62 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, χάνοντας 2 σεντς. 
Η προσφορά αργού πετρελαίου πιθανότατα θα συνεχίσει να αυξάνεται τις προσεχείς εβδομάδες, σχολιάζει ο Tariq Zahir, στέλεχος της Tyche Capital Advisors και "με τα αποθέματα να παραμένουν αρκετά υψηλότερα από το μέσο όρο πέντε ετών στην πλευρά της προσφοράς, πιστεύουμε πως το αργό θα μπορούσε να παραμείνει υπό πίεση βραχυπρόθεσμα έως μεσοπρόθεσμα".
ΗΠΑ: Αύξηση μικρότερη των εκτιμήσεων των αποθεμάτων αργού 
Αύξηση σημείωσαν τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ την περασμένη σύμφωνα με τα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιεύτηκαν σήμερα. 
Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 2,623 εκατ. βαρέλια στα 371,685 εκατ. βαρέλια. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για άνοδο των αποθεμάτων κατά 2,9 εκατ. βαρέλια. 
Τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 1,738 εκατ. βαρέλια στα 234,039 εκατ. βαρέλια ενώ οι αναλυτές ανέμεναν αύξηση κατά 0,9 εκατ. βαρέλια. 
Παράλληλα, τα διυλισμένα αποθέματα, που περιλαμβάνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και το ντίζελ, μειώθηκαν κατά 1,042 εκατ. βαρέλια στα 129,581 εκατ. βαρέλια, με τις εκτιμήσεις των αναλυτών να κάνουν λόγο για πτώση κατά 0,6 εκατ. 
Τέλος, η εκμετάλλευση της παραγωγικής δυναμικότητας των αμερικανικών διυλιστηρίων υποχώρησε στο 84,2% από 85%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στο 84,9%.
ΠΗΓΗ:capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου