Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΓΕΝ ΜΕ Φ/Γ ΝΑΥΑΡΙΝΟ Το ημερολόγιο του ΓΕΝ τη νύχτα των Ιμίων


 
Λίγο πριν από τη 1 π.μ. της 31ης Ιανουαρίου, οι Τούρκοι έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιο απόβασης των κομάντος τους στα Δυτικά Ιμια. Η κορύφωση της κρίσης των Ιμίων αποτυπώνεται γλαφυρά μέσα από τις επικοινωνίες του ΓΕΝ με τη Φ/Γ «Ναυαρίνο» η οποία ήταν ο πρωταγωνιστής της κρίσης σε μια επιχείρηση η οποία όπως όλα έδειχναν θα οδηγούσε σε πόλεμο, χωρίς καθαρούς κανόνες εμπλοκής από πλευράς πολιτικής ηγεσίας η οποία περιέπλεξε τη κατάσταση με έναν πρωθυπουργό εγωκεντρικό, με φοβικά σύνδρομα σε βαθμό εμμονής για τις Ένοπλες Δυνάμεις και την ηγεσία τους, κλειδωμένο στο γραφείο του αντί στην αίθουσα επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ ως όφειλε, μαζί έναν υπουργό Εξωτερικών με αμφίβολα κίνητρα και  σκοτεινές διαβουλεύσεις με την Άγκυρα και τη CIA σε ρόλο διαμεσολαβητή..
Με αυτά τα δεδομένα το αποτέλεσμα ήταν εν πολλοίς προδιαγραμμένο εις βάρος της Ελλάδος που για μια ακόμη φορά βρέθηκε με ανάξιους ηγέτες να έχουν την ευθύνη των αποφάσεων σε κρίσιμες στιγμές για το Έθνος.
Στους διαλόγους φανερώνεται η κρισιμότητα των στιγμών καθώς έρχονται οι πρώτες πληροφορίες πως οι Τούρκοι έχουν καταλάβει τα Δυτικά Ίμια την ώρα που εξελίσσεται μια αριστοτεχνική Ειδική Επιχείρηση από τούρκους βατραχανθρώπους οι οποίοι με την αποκάλυψη της παρουσίας τους προκαλούν δυσανάλογα μεγάλη επιρροή στην εξέλιξη της κρίσης, αποδεικνύοντας το κρίσιμο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν σε ανάλογες καταστάσεις οι Ειδικές Δυνάμεις.
Την ίδια ώρα που η φρεγάτα «Γιαβούζ» πλησίαζε πολύ κοντά στην επίμαχη βραχονησίδα, οπότε και πιστεύεται ότι άφησε τη λαστιχένια βάρκα με τους κομάντος, σε μια κίνηση αντιπερισπασμού, δύο τουρκικά ελικόπτερα S-70 Blackhawk πετούσαν από πάνω. Οι επιτελείς του ΓΕΝ πίστεψαν ότι τα δύο ελικόπτερα θα αποβίβαζαν εκείνα κομάντος ενώ στην πραγματικότητα επιχείρησαν να παραπλανήσουν τις ελληνικές δυνάμεις και το κατάφεραν καθώς αθέατοι μέσα στη θυελλώδη νύχτα και την θαλασσοταραχή οι τούρκοι βατραχάνθρωποι αποβιβάστηκαν στα Ίμια θέτοντας την ελληνική κυβέρνηση προ των ευθυνών της. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου