Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Συνάντηση στο Νταβός για τον αγωγό TAP με ελληνική συμμετοχή



Οι αρμόδιοι υπουργοί της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Ελβετίας επιβεβαίωσαν χθες την προσήλωσή τους στον αγωγό φυσικού αερίου, TAP, κατά την διάρκεια συνάντησης με την κοινοπραξία του έργου στο Νταβός.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νότης Μιταράκης, ο υπουργός ανάπτυξης της Ιταλίας, Κοράντο Πασέρα και ο διευθυντής του ελβετικού γραφείου Ενέργειας, Βάλτερ Στάινμαν.
Επίσης, παρόντες ήταν ο Κιέτιλ Τούνγκλαντ, διευθυντής του ΤΑΡ, ο πρόεδρος της SOCAR, Ροβνάγκ Αμπντουλάγιεφ, ο πρόεδρος της ΕΟΝ, Κλάους Σάφερ και ο διευθύνων σύμβουλος της Axpo Trading, Χανς Σουλτς.
Ο κ. Τούνγκλαντ δήλωσε σχετικά: «Συναντηθήκαμε στο Νταβός και συζητήσαμε την μεγάλη πρόοδο του ΤΑΡ τους τελευταίους μήνες, όπως η συμφωνία με την αλβανική κυβέρνηση στις 18 Ιανουαρίου».
Από την πλευρά του, ο Χανς Σουλτς δήλωσε: «Ως μέτοχοι του ΤΑΡ, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την ολοκλήρωση των απαραίτητων συμφωνιών με το Σαχ Ντενίζ. Το Νοέμβριο του 2012 ολοκληρώσαμε την τελευταία από μια σειρά τριών συμφωνιών, τη συμφωνία των μετόχων. Ο ΤΑΡ ήδη ολοκλήρωσε την συμφωνία συνεργασίας τον Ιούνιο του 2012 και την συμφωνία χρηματοδότησης τον Αύγουστο, αποδεικνύοντας πόσο προχωρημένο σχέδιο είναι».
Ο Κλάους Σάφερ τόνισε: «Πιστεύω ότι με την στήριξη των χωρών που θα περάσει ο ΤΑΡ, το έργο βρίσκεται πλέον σε καλή θέση για να νικήσει τον Ιούνιο του 2013. Αισιοδοξώ για την κατάληξη της διακρατικής συνθήκης που αναμένεται να υπογραφεί τον Φεβρουάριο ανάμεσα στην Ελλάδα, την Αλβανία και την Ιταλία.
ΠΗΓΗ: Defencenet.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου