Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

ΡΩΣΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ «Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για ένα μεγάλο πόλεμο»




«Η Ρωσία είναι έτοιμη για ένα μεγάλο πόλεμο». Η λακωνική πλην όμως βαρυσήμαντη αυτή δήλωση ανήκει στον στρατηγό Valery Gerasimov επικεφαλής του ρωσικού γενικού επιτελείου, ο οποίος μιλώντας σε κλειστή συγκέντρωση ανώτατων Ρώσων αξιωματικών για την κατάσταση της εκπαίδευσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων προχώρησε στην αποκάλυψη ότι ο ρωσικός Στρατός αναμένει μια γενικευμένη σύρραξη.  .
«Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ενός μεγάλου πολέμου και κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν είμαστε προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο  ενδεχόμενο» δήλωσε πιο συγκεκριμένα ο στρατηγός Gerasimov το Σάββατο κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συγκέντρωση όπου συζητήθηκαν θέματα που άπτονται της στρατιωτικής εκπαίδευσης αλλά και συμβολαίων που παραχωρεί ο ρωσικός Στρατός σε εταιρείες και ιδιώτες για θέματα επιμελητείας.
Η αναφορά του Ρώσου στρατηγού στο θέμα ενός γενικευμένου πολέμου ή σύρραξης αν και ήταν γενική καθώς δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα γεγονότα μπορεί να σημαίνει δύο πράγματα όπως τονίζουν Ρώσοι αναλυτές:
Είτε μια σύρραξη αναφορικά με το θέμα της Συρίας όπου αυτή θα συμπεριλαμβάνει τη ρωσική αντίδραση σε μια ενδεχόμενη κίνηση των δυτικών, είτε στο Ιράν όπου η Ρωσία έχει κατ΄ επανάληψη τονίσει –και προσφάτως διαμέσου του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Sergei Lavrov- ότι ένα κτύπημα εναντίον της Τεχεράνης θα ήταν ένα τεράστιο λάθος.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου