Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Κι όμως γίνεται, ανάλογα ποιο «καπέλο» φοράει κάθε φορά... Ο.Κυριακόπουλος: Ως ΙΟΒΕ ζητά επενδύσεις και σαν S&B φεύγει από την Ελλάδα...



Με το «καπέλο» του προέδρου του Ινστιτούτου Βιομηχανικών και οικονομικών Μελετών (ΙΟΒΕ) την περασμένη εβδομάδα ο κ. Οδυσσέας Κυριακόπουλος ζήτησε να γίνουν μοχλός οι ιδιωτικές  επενδύσεις και να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή.
Στην έκθεση της περασμένης εβδομάδας του ΙΟΒΕ που προέβλεπε ύφεση ζητούσε ιδιωτικές επενδύσεις και πόλεμο κατά της φοροδιαφυγής και της αλλαγή της φορολογικής πολιτικής.    
Με το «καπέλο», όμως, του μετόχου της S&B ο ίδιος ανακοίνωσε ότι η εταιρεία του βρίσκεται σε συζητήσεις με επενδυτή προκειμένου να υποβάλλει δημόσια πρόταση  για τις μετοχές της S&B έναντι 5,8 ευρώ ανά μετοχή.
Μάλιστα, η εταιρεία εξετάζει την διαγραφή των μετοχών και την έξοδο της εταιρείας από το χρηματιστήριο αφού η εισηγμένη συγχωνευθεί με την εταιρεία του επενδυτή.
Yπενθυμίζεται ότι στο μετοχικό κεφάλαιο της πρώην Βαρυτίνης συμμετέχει και η Βελγική Silbeco η οποία κατέχει το 19-20% των μετοχών από το τέλος του 2011. Και η τελευταία δεν είναι βέβαιο ότι θα δώσει τις μετοχές.
Έξοδος και αλλαγή έδρας
Για λόγους, κυρίως,  χρηματοδότησης και φόρων, η S&B θέλει να αλλάξει έδρα (πιθανότατα Ζυρίχη ή Λονδίνο), όπως ήδη ανακοίνωσαν η Coca – Cola και η ΦΑΓΕ.
Η απόφαση της οικογένειας του κ. Κυριακόπουλου για έξοδο δεν είναι βέβαιο ότι θα επιτύχει καθώς οι Βέλγοι πρέπει να παραδώσουν τις μετοχές. Η διπλή, όμως, στάση και η συμπεριφορά  του ως «Ιανού» δείχνει ότι, θέλει να κριτικάρει την Ελλάδα για τις επενδύσεις και τους φόρους.
Για την εταιρεία του, όμως, θέλει να αποφύγει τους φόρους και, κυρίως, για να επιτύχει καλύτερους όρους χρηματοδότησης.
Ενδέχεται η εταιρεία που θα συγχωνευθεί με την S&B να έχει τέτοια οικονομικά μεγέθη τα οποία σε συνδυασμό με την ελληνική εταιρεία να επιτύχουν καλύτερους όρους δανεισμού.   
 ΠΗΓΗ:protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου