Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Αντώνη Σαμαρά, διώξε τον Στυλιανίδη από την κυβέρνηση


Αυτό είναι ένα γράφημα από το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τις προσλήψεις στο Μετρό της Αθήνας από το 2004 μέχρι σήμερα. Το προεκλογικό έτος 2009, επί υπουργίας Στυλιανίδη, προσλήφθηκαν συνολικά 326 νέοι υπάλληλοι, οι μισοί εκ των οποίων από τα μέσα Αυγούστου μέχρι ένα μήνα πριν από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009!



Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε λίγο πριν ότι τα ΜΜΜ δεν...


...ανήκουν στις συντεχνίες αλλά στον ελληνικό λαό. Τα λόγια είναι εύκολα, ειδικά για κάποιον που έχει διατελέσει αδελφικός φίλος του Θύμιου Λυμπερόπουλου, τον οποίο και στήριξε όταν επιχειρήθηκε το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξί.

Ας ρίξει μια ματιά και στα παρακάτω στοιχεία κι ας μας πει αν ο Ευριπίδης Στυλιανίδης είναι δυνατόν να παραμένει υπουργός Εσωτερικών -να αναμορφώσει και το...Δημόσιο- στην κυβέρνηση συνεργασίας των τριών κομμάτων.

Προσέξτε τις ημερομηνίες πρόσληψης των υπαλλήλων, έχοντας στο νου σας τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου του 2009:




Δείτε εδώ ενδεικτικά πόσο δυσανάλογες των αναγκών του Μετρό ήταν όλες αυτές οι προσλήψεις:




Ναι και πόσο επιβαρύνθηκε το κόστος της μισθοδοσίας μέσα σε διάστημα ενός έτους.



Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η περιγραφή των βιογραφικών των εργαζομένων:

Στην περίοδο των εννέα (9) αυτών µηνών προσλήφθηκαν συνολικά 326 άτοµα (αποφάσεις ∆Σ µέχρι 04.09.2009). Καταγράφεται µεγάλη αύξηση των προσλήψεων αφού το έτος αυτό διενεργείται το 50% των συνολικών προσλήψεων της περιόδου 31.03.2004-04.10.2009.  Οι ανωτέρω καταγραφείσες παθογένειες και δυσλειτουργίες του συστήµατος προσλήψεων της εταιρίας παγιώνονται και επιτείνονται,  ενισχύοντας τη διαπίστωση ότι οι προσλήψεις δεν γίνονται βάσει αξιοκρατικών κριτηρίων και διαφανών διαδικασιών. 
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου