Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Φωτοβολταϊκά σε Σχολεία του Δ. Κορδελιού-Ευόσμου με Χορηγία των ΕΛΠΕ




Ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου στην δύσκολη αυτή εποχή όπου οι οικονομικές δυσκολίες δημιούργησαν ανεπιθύμητες καταστάσεις σε όλες τις οικογένειες προσπαθεί να μειώσει τα έξοδα και να αυξήσει τα έσοδα για το καλό των δημοτών.
Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας αιτήθηκε από το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης των ΕΛ. ΠΕ η δωρεά εγκατάσταση 2 ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ 10 KV τα οποία τοποθετήθηκαν στο 2ο- 18ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου και στο 2ο Γυμνάσιο -Λύκειο Κορδελιού.
Τη διαχείριση των εσόδων από τα ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ θα έχει η Σχολική Επιτροπή.
Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Ευχαριστεί τα ΕΛ.ΠΕ για την άμεση ανταπόκριση και ευελπιστεί στη συνέχιση της συνεργασίας προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Στάθη Λαφαζανίδη, στόχος του Δήμου είναι η επέκταση της τοποθέτησης ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ και σε άλλα Σχολεία του Δήμου, γιατί με την αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας αφενός μεν προστατεύουμε το περιβάλλον και αφετέρου συμβάλλουμε στην εξοικονόμηση χρημάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των ενεργειών του Δήμου για την Προστασία του περιβάλλοντος ο άλλοτε δήμος Ελευθερίου Κορδελιού ήταν από τους πρώτους στην Ελλάδα που είχε προσχωρήσει στην εκμετάλλευση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας τοποθετώντας το 2007 τα πρώτα 8 ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ συστήματα για τον φωτισμό της πλατείας Εθνικής Αντίστασης. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου