Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Guardian: «Το 2013 είναι η χρονιά του πεπρωμένου της Ελλάδας»




Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα απέχει πολύ από το τέλος της, αναφέρει το δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι το 2013 θα είναι ένα κρίσιμο έτος κατά τη διάρκεια του οποίου θα φανεί αν η χώρα θα παραμείνει ή όχι στην ευρωζώνη.
  Οι επόμενοι κρίσιμοι 12 μήνες θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας, σύμφωνα με τον Guardian. «Αν και οι Έλληνες κατάφεραν να συμφωνήσουν για πρώτη φορά με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, ωστόσο, η ίδια, στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της, μας ενημέρωσε ότι απέχουμε κατά πολύ από το τέλος της οικονομικής κρίσης που πλήττει τη Γηραιά Ήπειρο», τονίζει το άρθρο..
  «Έπειτα από πέντε χρόνια συνεχούς ύφεσης, ο αδύναμος κρίκος της Ευρωζώνης μπαίνει στο 2013 με την ανεργία να αγγίζει το 26%, έναν στους τρεις πολίτες να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και εν αναμονή πιο σκληρών μέτρων λιτότητας», τονίζει η εφημερίδα, επικαλούμενη δήλωση του υπουργού Οικονομικών Γ. Στουρνάρα, ο οποίος είχε πει στους Financial Times πως η Ελλάδα δεν έχει διαφύγει τελείως τον κίνδυνο οικονομικής κατάρρευσης.
  Ιδιαίτερης βαρύτητας για τις εξελίξεις στην Ελλάδα αναμένονται να είναι και οι γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου. Μόνο τότε, σημειώνει το δημοσίευμα, θα μπορέσει μια νέα κυβέρνηση στην Γερμανία να λάβει την οδυνηρή απόφαση της διαγραφής του τεράστιου ελληνικού χρέους
ΠΗΓΗ:defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου