Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

Κύπρος: Υπό στενή παρακολούθηση το Μπαρμπαρός


"Ό,τι χρειάζεται να γίνει το πράττουν τα αρμόδια Υπουργεία και φορείς", δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης σε σχέση με τις κινήσεις του τουρκικού πλοίου Μπαρμπαρός.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους και ερωτηθείς για την αντίδραση της Κυπριακής Δημοκρατίας στις κινήσεις του τουρκικού πλοίου, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «η κυβέρνηση παρακολουθεί πολύ προσεκτικά τις κινήσεις του Μπαρμπαρός επί ωριαίας βάσης και γίνονται οι απαραίτητες συστάσεις από το υπουργείο Εξωτερικών προς διάφορα Φόρα».

«Είναι μια κατάσταση που παρακολουθούμε και καταδεικνύει ακόμη μια φορά την επιθετικότητα της Τουρκίας», ανέφερε ο υπουργός Ενέργειας,

προσθέτοντας πως ό,τι χρειάζεται να γίνει γίνεται από τα αρμόδια Υπουργεία και φορείς και προς την ΕΕ και τα Ηνωμένα Έθνη και προς την κατεύθυνση των εταιρειών ENI-KOGAS.

Κληθείς να πει αν η κινήσεις του Μπαρμπαρός επηρεάζουν τις  δραστηριότητες της Κυπριακής Δημοκρατίας στη συλλογή σεισμογραφικών δεδομένων, ο κ. Λακκοτρύπης είπε ότι «δεν μας έχει επηρεάσει ποσώς αυτή τη στιγμή»,

προσθέτοντας ότι η δράση της Τουρκίας είναι απαράδεκτη, αλλά δεν έχει επηρεάσει τις δραστηριότητες μας εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Πηγή: philenews

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου