Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΚΕΕΠ


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι


Στις 21/12/2013 πραγματοποιήθηκαν δύο συνεχή Γενικά Συμβούλια στο Αμφιθέατρο των ΒΕΑ. Τα θέματα ήταν η Τροποποίηση δύο άρθρων του Κανονισμού Λειτουργίας του ΤΑΑΤ και η ψήφιση του Διεκδικητικού Πλαισίου της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Όσον αφορά την Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας του ΤΑΑΤ, έπειτα από την επιχειρηματολογία που αναπτύχθηκε από όλες τις πλευρές, υπερψηφίσαμε την Εισήγηση της Εκτελεστικής, αφήνοντας ουσιαστικά τις αποφάσεις στο Δ.Σ. του ΤΑΑΤ. Από την άλλη, οποιαδήποτε δυσλειτουργία προκύψει, τα αρμόδια όργανα μπορούν να δώσουν λύση με νέα συνεδρίαση.

Για το Διεκδικητικό Πλαίσιο η θέση μας για οποιοδήποτε  διεκδίκηση από πλευράς Σωματείου ήταν να υπάρξει μια κοινή συμφωνία, αν είναι δυνατόν από όλους, που θα ενδυναμώνει την θέση μας και θα αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας. Με αυτό το σκεπτικό προσήλθαμε στο Γενικό Συμβούλιο του ΠΣΕΕΠ, καταθέσαμε την πρότασή μας για το Διεκδικητικό Πλαίσιο της ΕΣΣΕ και με ειλικρινή διάθεση για σύγκληση απόψεων και όχι για στείρα αντιπαράθεση, τοποθετηθήκαμε  στην πρόταση της Εκτελεστικής.

Τα σημεία που εκφράσαμε την αντίθεσή μας ήταν:

  • Ίδρυση Επαγγελματικού Ταμείου
      
Οι μελέτες για την ίδρυση του Επαγγελματικού Ταμείου έχουν ψηφιστεί στις ενέργειες για την τριετή δράση του ΠΣΕΕΠ. Είναι ένα σοβαρότατο θέμα που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και εκτιμούμε ότι δεν έπρεπε να είχε θέση στο Πλαίσιο της ΕΣΣΕ. Είναι άλλωστε κάτι που εντάσσεται κυρίως στον Εσωτερικό Κανονισμό, οι Παρατάξεις έχουν πάρει απόφαση να γίνει Διαπαραταξιακή Επιτροπή που θα εξετάσει αν είναι συμφέρουσα ή όχι η ίδρυση του Ταμείου και σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι είναι αυτοί που θα κληθούν με την ψήφο τους να το επικυρώσουν.      

  • Αναβάθμιση Οργανογράμματος Φύλαξης
      
Είναι πάγια θέση μας ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εμπλέκονται τα Οργανογράμματα με την διεκδίκηση όρων μιας Σύμβασης.  Είναι μια πρακτική που γεννά πολλούς κινδύνους και μπορεί
να λύσει ένα πρόβλημα σε ένα χώρο αλλά να ανοίξει παράλληλα τους ασκούς του Αιόλου για  περισσότερους.  Κάναμε την πρόταση για αναδιατύπωση της συγκεκριμένης διεκδίκησης χωρίς την επίμαχη φράση και μας βρίσκει σύμφωνους η τελική διατύπωση όπως προέκυψε.





  • Διορθωτικές ρυθμίσεις για αποκατάσταση προβλημάτων αναγνώρισης προϋπηρεσιών με επαναφορά στο άρθρο 3 παράγραφος 1 της ΕΣΣΕ 2009 - 2010 
        
Οι προϋπηρεσίες των νέων, κυρίως, συναδέλφων είναι ένα ζήτημα που πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να δοθεί μια λύση.  Και πράγματι πρέπει να ανατρέξουμε σε επιτυχημένα μοντέλα προηγούμενων ΕΣΣΕ. Και εδώ, μετά την τροποποίηση της φράσης και την απαλοιφή της χρονολογίας από πλευράς Εκτελεστικής, δεν έχουμε λόγους να διαφωνήσουμε.

Το αξεπέραστο σημείο αντιπαράθεσης το οποίο για εμάς αποτελεί και τον κύριο λόγο που δεν υπερψηφίσαμε το Διεκδικητικό Πλαίσιο είναι η άρνηση από πλευράς Εκτελεστικής για διεκδίκηση  ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΥΞΗΣΗΣ.
  
Η στάση που κρατήσαμε καθ' όλη την διάρκεια του Γενικού Συμβουλίου δεν αφήνει το παραμικρό περιθώριο για παρερμηνείες.  Επιχειρηματολογήσαμε, αντιπαρατεθήκαμε, επισημάναμε και έγιναν δεκτές οι θέσεις μας, αποδεχθήκαμε και εμείς με την σειρά μας πράγματα.  Όμως δεν νοείται για εμάς, να ξεκινάει Διεκδίκηση για Σύμβαση - ένα από τα σημαντικότερα Συνδικάτα της Χώρας - χωρίς τον όρο ''γενική αύξηση'' στο Πλαίσιο του. Ένα Συνδικάτο που πρέπει να αποτελεί φωτεινό πυλώνα για όλους τους εργαζόμενους της Χώρας δεν απεμπολεί με τόση ευκολία την φιλοσοφία της γενικής αύξησης. Οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ σύμφωνα και με τα έντυπα ΔΙΑΣ της εταιρείας, εργάστηκαν πλέον του 100% των δυνάμεων τους. ΠΡΕΠΕΙ να ανταμοιφθούν ! Εκεί ήταν και η διαφωνία μας με την Πρόταση της Εκτελεστικής, έπρεπε να υπάρχει ένα Πλαίσιο με θετικό πρόσημο και όχι μίζερο και φοβικό.  Όσο για την τραγική μορφή του ''Γραμματέα'' του ΠΣΕΕΠ που με την τοποθέτησή του προσπάθησε να μας πείσει ότι η μηδενική αύξηση στην ουσία είναι αύξηση γιατί έχουμε αποπληθωρισμό μας θύμισαν το θρυλικό πια της κυβέρνησης Μητσοτάκη 0+0=14.
Δεν μπορούμε να φανταστούμε αν ήταν από την πλευρά της Εργοδοσίας τι θα μας έλεγε !!!!
Ένα έχουμε να πούμε Ντροπή !

Τα μικροπολιτικά παιχνιδάκια όμως της κύριας Παράταξης του Προεδρείου, που ενώ ο Πρόεδρος αρχικώς συμφωνεί στη λογική της γενικής αύξησης - χωρίς να την πιστεύει - όπως ο ίδιος ανέφερε αλλά στη λογική να υπάρξει ομόφωνη ψήφιση του Πλαισίου, ανατράπηκε από την ίδια την Παράταξή του με την αλαζονική δικαιολογία ότι ήταν προεκλογική μας δέσμευση !!!!!!!
Τελικά υποτιμούν την νοημοσύνη των εργαζομένων και δεν πείθουν ούτε μικρά παιδιά.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ξεκινάμε έναν αγώνα κάτω από πρωτοφανείς συνθήκες, φρόντισαν γι΄ αυτό οι δουλοπρεπείς που μας κυβερνούν, ώστε η Εργοδοσία να έχει ισχυρά όπλα στη φαρέτρα της. Όλοι όσοι εκτεθήκαμε και μας εμπιστεύτηκαν οι εργαζόμενοι, το γνωρίζαμε αυτό.  Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Οφείλουμε να αγωνιστούμε κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, κάτω από οποιουσδήποτε όρους. Πρέπει να εμφυσήσουμε τον παλμό του αγώνα στο σύνολο των εργαζομένων, να ενημερώνουμε για τα πάντα και να είμαστε όλοι αποφασισμένοι για αντίσταση διότι τα πράγματα δεν αλλάζουν μαγικά ή μηχανικά.

Το ΣΚΕΕΠ με αίσθημα ευθύνης θα είναι θεματοφύλακας των συμφερόντων των εργαζομένων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου