Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΠΕΠΕΚΟ



Καθώς πλησιάζει το τέλος του «προγράμματος αποχωρήσεων», οι εκπρόσωποι της εργοδοσίας έχουν εξαπολύσει ένα μαραθώνιο εξατομικευμένης πίεσης συναδέλφων προκειμένου αυτοί να πάρουν «εθελούσια» το πακέτο κινήτρων και να φύγουν από την εταιρεία. 
Τσαλαπατώντας την πολυδιαφημισμένη «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη», δεν έχουν αφήσει ούτε καν τους συναδέλφους με αποδεδειγμένα τεράστια οικογενειακά ή ατομικά προβλήματα υγείας κ.α. Ας μην επαίρονται λοιπόν για κοινωνική ευαισθησία αυτοί που ισχυρίζονται ότι ξαφνικά αύριο, σε έναν Όμιλο 4.000 εργαζομένων, δεν θα υπάρχει ούτε μία θέση εργασίας για αυτούς… 
Μοναδικό «όραμα» της διοίκησης του Ομίλου έχει απομείνει η αλλαγή των εργασιακών σχέσεων, η εργολαβοποίηση και το outsourcing. Όμως με εξαίρεση τα κέρδη των εργολάβων, αυτό το μοντέλο δεν μπορεί να εγγυηθεί απολύτως τίποτα, ούτε καν την περίφημη «βιωσιμότητα», όπως μας απέδειξε εντός Ομίλου το μοντέλο υψηλής εργολαβοποίησης της BP…. Η εργοδοσία ξεχνάει εύκολα, όταν την βολεύει. 
Έτσι ξέχασε τους αρχικούς ύμνους για τους ανθρώπους και την κουλτούρα της BP και στα 4 χρόνια που μεσολάβησαν, κοντεύει να μην αφήσει εργαζόμενο της ούτε για δείγμα… 
Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, μετά από λίγο καιρό, όταν η εκχώρηση στους εργολάβους κρίσιμων δραστηριοτήτων του Ομίλου θα χτυπήσει σε νέα ξέρα (και επιχειρηματικές εξαρτήσεις), η εταιρεία θα ρίξει εκ νέου τις ζημιές στην πλάτη των εργαζόμενων της. 
Καλούμε στις παρούσες δύσκολες συνθήκες όλους τους συναδέλφους να επιδείξουν σθένος και αντοχή και επιβεβαιώνουμε την δεδηλωμένη θέση μας ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία απόλυση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου