Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Νηπιαγωγείο Θερμαίνεται με Ντίζελ από Τηγανόλαδο στη Νεάπολη


Τα 30 νήπια του 14ου Νηπιαγωγείου Νεάπολης και οι παιδαγωγοί τους είναι οι φετινοί τυχεροί που θα ζεσταθούν το χειμώνα με βιοντίζελ, το οποίο έχει παραχθεί από υπολείμματα τηγανόλαδου, μετά την ενεργειακή αξιοποίησή τους.
Προχθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η διαδικασία παράδοσης 450 λίτρων βιοντίζελ, παρουσία του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη και των αντιδημάρχων Διοικητικού-Οικονομικού-Παιδείας Κατερίνας Τσουκαλά και Τεχνικών Υπηρεσιών Ντίνου Ζωγόγιαννη, τους οποίους υποδέχθηκαν οι μικροί φίλοι με χαρά. Ιδιαίτερα ενθουσιασμένος ήταν και ο ίδιος ο δήμαρχος, τόσο για τη ζεστή φιλοξενία, όσο και για τα εξαιρετικά αποτελέσματα άλλης μιας καινοτομίας της δημοτικής αρχής υπέρ του περιβάλλοντος και της οικονομίας.
«Καλύτερη ενεργειακή απόδοση χωρίς κόστος. Προστατεύουμε το περιβάλλον και παράλληλα δεν κάνουμε έξοδα. Η όλη προσπάθειά μας έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματική, αφού έχουν μειωθεί σημαντικά τα λειτουργικά έξοδα», ανέφερε ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, ενημερώνοντας εν συντομία τους παριστάμενους γονείς και εκπαιδευτικούς για τα χαρακτηριστικά, τους στόχους και τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα της συγκεκριμένης δράσης ανακύκλωσης. «Βοηθάμε τον τόπο μας κι αυτό έρχεται ως ωφέλεια τόσο για το δήμο μας, όσο και για κάθε σπίτι, αφού παράλληλα καταφέρνουμε να μειώσουμε το κόστος λειτουργίας του τομέα της καθαριότητας και επομένως να κρατάμε σταθερά ή και να μειώνουμε τα δημοτικά τέλη, όπως είναι και ο μόνιμος στόχος μας», επισήμανε, και συμπλήρωσε: «Είναι, επίσης, πολύ σημαντικό να γίνει κατανοητό ότι η παροχέτευση των υπολειμμάτων των τηγανόλαδων στο δίκτυο της αποχέτευσης προκαλεί σοβαρά προβλήματα και επιβαρύνει το κόστος του βιολογικού καθαρισμού με πάνω από 35% επιπλέον έξοδα. Φανταστείτε αν 100.000 οικογένειες σε όλη τη Θεσσαλονίκη συμμετείχαν σε ένα αντίστοιχο πρόγραμμα και συγκέντρωναν σε τακτική βάση τα υπολείμματα του μαγειρικού λαδιού, πόσο μεγάλα θα ήταν τα οφέλη». 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΠΗΓΗ;energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου