Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Ο Συνηγόρος του Καταναλωτή κάνει συστάσεις αλλά οι Τράπεζες κωφεύουν


Οι τράπεζες κωφεύουν, η κυβέρνηση ποιεί την νήσσαν και ο Συνήγορος του Καταναλωτή, αναγκάζεται να εκδώσει και νέα σύσταση προς τις Ενωνη Ελληνικών Τραπεζών για το ακατάσχετο των καταθέσεων.

Δύο βδομάδες μετά την πρώτη ανακοίνωση, προχώρησε σήμερα Δευτέρα 4/1//2-13 και σε νέα σύσταση, την οποία δημοσιοπόιησε πριν από λίγο με Δελτίο Τύπου.

Οταν η κυβέρνηση, που έχει μέσω του ΤΧΣ, το σύνολο σχεδόν τον μετοχών των τραπεζών, στην κατοχή της και δεν μπορεί να επιβάλει, στους τραπεζίτες, το αυτονόητο, την εφαρμογή του νόμου δηλαδή, έχουμε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα.

Θύματα όπως πάντα οι πολίτες.

Η ανακοίνωση του Συνηγόρου του Καταναλωτή είναι:

"Θέμα: Άρνηση Τραπεζών για αποδοχή δηλώσεων του άρθρου 20 του Ν.4161/2013 

Σε συνέχεια του από 22 Οκτωβρίου 2013 Δελτίου Τύπου-Ανακοίνωση προς το καταναλωτικό κοινό που εξέδωσε η Ανεξάρτητη Αρχή ''Συνήγορος του Καταναλωτή'' με θέμα ''κατάσχεση ή συμψηφισμός καταθετικών λογαριασμών για χρέη δανειοληπτών προς τις Τράπεζες'' με το οποίο κάλεσε τους καταθέτες να προβούν άμεσα σε δήλωσή του προς εκείνη την Τράπεζα που τηρούν λογαριασμό για τον οποίο επιθυμούν να ισχύει το ακατάσχετο του άρθρου 20 Ν.4161/2013, διαπιστώθηκε, μετά από καταγγελίες καταθετών, ότι πολλές Τράπεζες αρνούνται να παραλάβουν υπεύθυνες δηλώσεις των καταθετών-πελατών τους με τις οποίες καθορίζουν το λογαριασμό για τον οποίο επιθυμούν να ισχύει το ακατάσχετο του άρθρου 20 Ν.4161/2013 για χρέη τους προς αυτές. Κατόπιν των ανωτέρω, ο Συνήγορος του Καταναλωτή, κ.Ευάγγελος Ζερβέας, απευθύνει Σύσταση προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών όπως παρέμβει άμεσα στα μέλη της, με την αυστηρή υπόδειξη να δέχονται αμελλητί τις σχετικές δηλώσεις και να τηρούν τις διατάξεις του άρθρου 20 Ν.4161/2013, προκειμένου οι καταθέτες-δανειολήπτες να τυγχάνουν της προστασίας του εν λόγω άρθρου του Ν.4161/2013.

Το παρόν κοινοποιείται στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή προκειμένου να προβεί σε έλεγχο για διαπίστωση τυχόν παραβάσεων και την επιβολή προστίμων, βάσει των αρμοδιοτήτων της." 

ΠΗΓΗ:totekmirio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου