Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Προσφορές στην Εθνική για εξαγορά επιχειρηματικών δανείων ύψους 600 εκατ. ευρώ με discount από 40 % έως 70 %

Προσφορές στην Εθνική για εξαγορά επιχειρηματικών δανείων ύψους 600 εκατ. ευρώ με discount από 40 % έως 70 %
Εντείνεται το ενδιαφέρον ξένων θεσμικών επενδυτών για χρηματοδότηση ελληνικών επιχειρήσεων αλλά και για δάνεια που έχουν οι τράπεζες στα χαρτοφυλάκια τους. Σύμφωνα με πληροφορίες η Εθνική Τράπεζα βγάζει προς πώληση επιχειρηματικά δάνεια ύψους 600 εκατ. ευρώ, για τα οποία έχει πάρει σημαντικές προβλέψεις.

Μέχρι στιγμής η τράπεζα έχει δεχθεί δύο προσφορές για την εξαγορά του συγκεκριμένου πακέτου δανείων από funds σε τιμές που κυμαίνονται από 30 έως 60 σεντς ανά ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι οι προσφορές είναι από 180 εκατ. ευρώ έως 360 εκατ. ευρώ.

Πληροφορίες του Newmoney.gr αναφέρουν πως σήμερα το απόγευμα αναμένεται να δεχθεί και τρίτη προσφορά από fund. Εάν ολοκληρωθεί η συναλλαγή τότε θα είναι η πρώτη φορά που συστημική τράπεζα μεταβιβάζει σε ξένο fund πακέτο δανείων.

Τραπεζικές πηγές έλεγαν στο Newmoney.gr ότι οι οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν εντός του Νοεμβρίου. Πάντως η πώληση των επιχειρηματικών δανείων από την Εθνική Τράπεζα χρειάζεται την έγκριση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Οι προβλέψεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής η Εθνική Τράπεζα γι αυτά τα δάνεια είναι από 40 έως 50 σεντς στο ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι εάν η συναλλαγή πραγματοποιηθεί από 51 σεντς και πάνω τότε η Εθνική θα έχει κεφαλαιακό κέρδος απ' τη συγκεκριμένη συναλλαγή.

Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο χρονικό διάστημα η Citibank στην Ελλάδα πούλησε στεγαστικά δάνεια ύψους 300 - 350 εκατ. ευρώ σε ξένους θεσμικούς επενδυτές σε τιμή 25 - 30 σεντς του ευρώ. Δηλαδή κάπου 80 εκατ. ευρώ. 

ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου