Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ANAKOINΩΣΗ ΠΣΕΕΠ


Συναδέλφισσα, συνάδελφε

           Στις 20/11/13 πραγματοποιήθηκε το πρώτο Δ.Σ. του Σωματείου μας μετά από τη σύγκληση του Προεδρείου στις 12/11/13. Τα θέματα της ημερήσιας  διάταξης ήταν: ορισμός Επιτροπών ΠΣΕΕΠ, ορισμός μελών Υπηρεσιακού Συμβουλίου, Εξουσιοδότηση Ταμία για όλες τις τραπεζικές συναλλαγές, ορισμός μελών Δ.Σ. στο ΤΑΑΤ, αλλά κυρίως η απόφαση συνδιαμόρφωσης του  διεκδικητικού μας πλαισίου για τη νέα ΕΣΣΕ έτσι ώστε να ξεκινήσουν οι επαφές μεταξύ των δύο μερών. Επίσης, εγκρίθηκε το Πρόγραμμα Δράσης τριετίας 2014 – 2016 του ΠΣΕΕΠ, το οποίο και σας επισυνάπτουμε.
            Αντιλαμβανόμαστε πλήρως το μέγεθος της ευθύνης που σαν Σωματείο αναλαμβάνουμε καθώς και το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί από κυβερνήσεις Τρόικα και ΔΝΤ και που μέσα σε αυτό καλούμαστε να αγωνιστούμε. Το  πρόγραμμα δράσης λοιπόν του Σωματείου μας, που σχεδιάστηκε σε βάθος τριετίας και με συντριπτική πλειοψηφία (19 – 1) εγκρίθηκε από το Δ.Σ. ΠΣΕΕΠ, αποτελεί τη βάση στην οποία θα στηριχθούμε όσον αφορά τις θέσεις μας χωρίς όμως να αλλάζει στο παραμικρό τη σταθερή πεποίθησή μας, πως η ίδια η στήριξη του κάθε εργαζόμενου ξεχωριστά και στο σύνολό τους, αποτελεί το μόνο εχέγγυο που εξασφαλίζει πραγματικά τη δυναμική, την προοπτική και το όραμά μας.
            Με άξονα λοιπόν τον εργαζόμενο και τις ανάγκες του, θα κινήσουμε προς τα εμπρός, όπως και πριν, έτσι και τώρα. Τέλος, το Δ.Σ. επαναβεβαίωσε τη θέση του να μην επιτρέψει φαινόμενα πιέσεων και εκβιασμών υπό μορφή διλημμάτων, εις βάρος κανενός συναδέλφου.
            Πρέπει επιτέλους όλοι οι εμπλεκόμενοι να αντιληφθούν πως όλα όσα βιώνουμε όλοι μας καθημερινά ως πολίτες αυτής της χώρας, έχουν ξεπεράσει τα όρια της αντοχής μας και πως το ΠΣΕΕΠ παραμένει θεματοφύλακας και εγγυητής της αξιοπρέπειας και των δικαιωμάτων όλων ανεξαιρέτως των εργαζομένων, αλλά και της ασφαλούς και παραγωγικής προοπτικής της Εταιρείας και κατ΄επέκταση της ζωής όλων των συναδέλφων.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΡΙΕΤΙΑΣ 2014 – 2016

1. ΕΣΣΕ 2014 – 2016
Α) Αναλογιστική  μελέτη  για  τον  επιμερισμό  των  ετήσιων  αποδοχών  σε  μηνιαία   βάση.
    Β) Εκκρεμότητες από την τριετή ΕΣΣΕ 2011 – 2013
2. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ
Συγκρότηση  επιτροπής  για  τη  βελτίωση  και  προετοιμασία  στην  περίπτωση  που καταγγελθεί από την Εταιρεία.
3. ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ
Να γίνει καταγραφή των αναγκών και υλοποίηση των απαραιτήτων για τη λειτουργία της εταιρείας προσλήψεων  με  βάση  τα  οργανογράμματα  που ισχύουν.
4. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ
    Μελέτη, σχεδιασμός και ίδρυση επαγγελματικού ταμείου.
5. ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ
Ορισμός και αναγνώριση  ασθενειών  που  μαστίζουν  τον  εργασιακό  μας  χώρο  ως επαγγελματικές.
6. ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΥΑΕ
7. ΑΝΑΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΣΕΕΠ
8. ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ      ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ     ΚΑΙ     ΗΜΕΡΙΔΩΝ      σχετικών        με     τις     
    δραστηριότητές μας.
9. ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ – ΒΙΩΣΙΜΗ & ΑΣΦΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΜΙΛΟΥ
Παρακολουθούμε και ελέγχουμε το επενδυτικό πρόγραμμα της Εταιρείας  και  την εξέλιξή του.
10.ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
11.ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ
     Ανάπτυξη Διεθνών Σχέσεων
12.ΤΑΚΤΙΚΕΣ    ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ  ΓΙΑ  ΘΕΜΑΤΑ  ΥΓΙΕΙΝΗΣ  &  ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ       με
     συμμετοχή όλων των αρμοδίων  φορέων.
13.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Δημιουργία διασωματειακού οργάνου στον Όμιλο για να συντονιστεί η  δράση  και η αντίδραση στα επιχειρούμενα, από την Εταιρεία, μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου