Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Βελτιωμένα αποτελέσματα αναμένει για ΕΛΠΕ - Motor Oil η UBS


Περιορισμό ζημιών προβλέπει για το γ΄ τριμήνο των ΕΛΠΕ η UBS ενώ βελτίωση αποτελεσμάτων αναμένει και για τη Motor Oil.
Ειδικότερα, ο διεθνής οίκος προβλέπει ότι τα ΕΛΠΕ θα ανακοινώσουν το γ' τρίμηνο καθαρές ζημιές ύψους 27 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 63 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, και έναντι ζημιών 62 εκατ. ευρώ το β' τρίμηνο του 2013.
Επίσης, εκτιμάται πως τα EBITDA θα είναι μειωμένα κατά 45% σε ετήσια βάση, αλλά αυξημένα κατά 167% σε τριμηνιαία βάση, και θα διαμορφωθούν στα 56 εκατ. ευρώ.
Όπως επισημαίνει, τα αποτελέσματα της εταιρείας επηρεάζονται από τα πολύ αδύναμα περιθώρια διύλισης.
Όσον αφορά τη Motor Oil, η UBS προβλέπει ότι τα καθαρά της κέρδη θα διαμορφωθούν στα 16 εκατ. ευρώ, ποσό μειωμένο κατά 58% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, αλλά αυξημένο κατά 300% σε σχέση με το β' φετινό τρίμηνο. Τα EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν στα 61 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 32% σε ετήσια βάση και αυξημένα κατά 36% σε τριμηνιαία βάση.
Σύμφωνα με τον οίκο, τα αποτελέσματα από τον τομέα διύλισης επηρεάστηκαν από τις εργασίες συντήρησης το α' εξάμηνο του 2013, ωστόσο οι μονάδες μετατροπής βρίσκονταν σε πλήρη λειτουργία το γ' τρίμηνο, που σημαίνει ότι η Motor Oil θα εμφανίσει premium σε ότι αφορά τα περιθώρια διύλισης. 

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου