Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Αλεξάντερ Μεντβέντεφ: Η Gazprom Απεσύρθη Από τον Διαγωνισμό για την ΔΕΠΑ Λόγω Μεγάλου Ρϊσκου


«Μία σειρά κίνδυνοι που συνδέονται με το τι θα γινόταν στο διάστημα πριν αναλάβουμε την ιδιοκτησία της εταιρείας και κανονικά θα έπρεπε να δοθούν κάποιες εγγυήσεις» απέτρεψαν την Gazprom από το να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την ΔΕΠΑ. Αυτό δήλωσε στο CNBC ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom Export, Αλεξάντερ Μεντβέντεφ, χωρίς να θέλει ωστόσο να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες, αποκαλύπτοντας, όπως είπε, «ευαίσθητες πληροφορίες».

Στην ίδια συνέντευξη, καταφέρθηκε ενάντια στην Κομισιόν για το θέμα των ερευνών εις βάρων της Gazprom για πιθανή χειραγώγηση της αγοράς αερίου μέσω του περιορισμού της ελεύθερης ροής αερίου, τονίζοντας ότι το θέμα δημιουργήθηκε «από πολιτικά κίνητρα και όχι λόγω οικονομικών επιδόσεων».

Επίσης, στην ίδια συνέντευξη, ο επικεφαλής της Gazpromexport αποκάλυψε ότι η ρωσική εταιρεία παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις όσον αφορά τα κοιτάσματα της Κύπρου και ότι γνωρίζει πως υπάρχουν ερωτηματικά μεταξύ της Κύπρου και της Τουρκίας . Ωστόσο, υπογράμμισε ότι «δεν είμαστε σε διαπραγματεύσεις σε κανέναν», προσθέτοντας ότι «είναι δεδομένο ότι υπάρχουν σημαντικά αποθέματα, ερωτηματικό παραμένει το πώς θα αξιοποιηθούν». Μάλιστα, υποστήριξε ότι η λύση του αγωγού είναι ακριβή και γι΄αυτό «το LNG είναι μια πιθανότητα, αλλά το μέγεθος του κοιτάσματος ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο». 
Τέλος, ο Αλεξάντερ Μεντβέντεφ υποστήριξε ότι ακόμα και στην Ελλάδα υπάρχουν πιθανές πηγές σχιστολιθικού αερίου.

 ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου