Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΒΡΕΤΑΝΙΑ Απαιτούν «πλαφόν» στην εισροή μεταναστών από το Νότο


O πρωθυπουργός της Ολλανδίας κ. Μαρκ Ρούτε όσο και ο υπουργός Εργασίας της χώρας του, Λόντεβικ Άσχερ, αλλά και ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, με δηλώσεις τους ζητούν τη δημιουργία μηχανισμού, που θα ονομάζεται «orange code» και ο οποίος θα λειτουργεί, μόλις διαπιστώνεται η υπερβολική εισροή Ευρωπαίων μεταναστών από χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία, η Ισπανία, η Βουλγαρία και η Ρουμανία. Ουσιαστικά με τον μηχανισμό αυτό απαιτούν την υιοθέτηση πλαφόν ως προς την οικονομική μετανάστευση πολιτών από τον καθημαγμένο οικονομικά νότο και τα Βαλκάνια προς το βορρά.

Ήδη, το θέμα έχει τεθεί μετ' επιτάσεως για το εργατικό δυναμικό των δύο τελευταίων βαλκανικών χωρών, με αποτέλεσμα η Σουηδή Επίτροπος, κυρία Μάλστρομ, την περασμένη Κυριακή να διαψεύσει πως η ΕΕ προτίθεται να νομοθετήσει κατά ενός ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Σε απάντηση όμως των δηλώσεων της ο εκπρόσωπος των γερμανικών κυβερνητικών κομμάτων CDU/CSU (Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές), Χανς Πέτερ Ουλ, ανακινώντας το θέμα, για μια ακόμα φορά επιτίθεται με βαρύς χαρακτηρισμούς κατά της Επιτρόπου για τις θέσεις που εξέφρασε την Κυριακή, τονίζοντας πως «οι Επίτροποι είναι τόσο απομακρυσμένοι από την πραγματικότητα, όσο η γη από το φεγγάρι»!

Ειδικότερα, ο Γερμανός πολιτικός συνοδοιπόρος της κυρίας Μέρκελ και spokesperson για την εσωτερική πολιτική, διατρανώνει τη διαφωνία του κόμματός του σε απάντηση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 8 Οκτωβρίου, δηλαδή δύο ημέρες μετά τις δηλώσεις της Επιτρόπου.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως η θέση της ΕΕ ότι η οικονομική μετανάστευση από τις χώρες του νότου αλλά και από τη Βουλγαρία ή τη Ρουμανία, δεν φορτώνει το γερμανικό κράτος κοινωνικής πρόνοιας αποτελεί «μια προσβλητική άρνηση της πραγματικότητας» και μιας «πρώτης τάξεως επιπολαιότητα».

Την ίδια ώρα, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Χανς Πέτερ Φρίντριχ είπε στη Die Welt ότι «η ελευθερία κινήσεων δεν είναι η ελευθερία να αλλάζει κανείς χώρα λόγω των υψηλότερων οικονομικών ωφελειών», προσθέτοντας ότι «η Επιτροπή πρέπει να αντιμετωπίσει αυτήν την ανησυχία σοβαρά».

 Εν τω μεταξύ, η εφημερίδα The Times σημειώνει ότι η βρετανική κυβέρνηση δεν κρατά στατιστικά στοιχεία για το πόσες διαφορετικές εθνικότητες της ΕΕ απαιτούν τα ειδικά επιδόματα ευημερίας στη Βρετανία.

ΠΗΓΗ: defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου