Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΣΚΕ ΕΛΠΕ


 
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες
Στις 06/09/2013 πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις των ΒΕΘ το Δ.Σ. του ΠΣΕΕΠ. Τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν προέκυψαν από την ενημέρωση του Προέδρου και όχι από την ημερήσια διάταξη όπως έπρεπε λόγω της μεγάλης τους σημασίας και αφορούσαν το πρόγραμμα αποχωρήσεων των συναδέλφων από τις Υποστηρικτικές & Διοικητικές Υπηρεσίες του Ομίλου καθώς και τις εκλογές του Σωματείου.
Στο θέμα των στοχευμένων αποχωρήσεων, ο Πρόεδρος επανέλαβε κατηγορηματικά τη θέση του ότι σωστά υπερψήφισε το πρόγραμμα της Εταιρείας και ως Εκπρόσωπος των εργαζομένων αλλά και ως Πρόεδρος του Σωματείου, με περίσσιο θράσος δε είπε ότι κακώς δεν το ψήφισε και ο Εκπρόσωπος του ΣΚΕΕΠ.  Ο Εκπρόσωπος των εργαζομένων που στήριξε η Παράταξή μας όπως ήταν απολύτως λογικό και ηθικό καταψήφισε το πρόγραμμα, όπως έχει συμβεί και με όλα τα προγράμματα στο παρελθόν.  Κι αυτή δεν ήταν μια αυτόματη αντίδραση σε οποιαδήποτε πρόταση από πλευράς Εταιρείας για τους τύπους και για τα μάτια των εργαζομένων.  Ήταν μια ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ και ΗΘΙΚΗ πράξη.
Ο ρόλος του Εκπροσώπου είναι η προστασία του συνόλου των εργαζομένων και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να ψηφίσει ένα πρόγραμμα στοχευμένων αποχωρήσεων – απολύσεων σε οποιονδήποτε εργασιακό χώρο.  Και δεν είναι τυχαίο, ότι οι Εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΟ, οι οποίοι είχαν χαρακτηριστεί ως συμπαίκτες “σε στημένο παιχνίδι με την Εταιρεία” για την Σύμβαση της ΕΚΟ από τον άμεμπτο Πρόεδρό μας, ΔΕΝ υπερψήφισαν το αντίστοιχο πρόγραμμα στην Εταιρεία τους. Πόσο εύκολο είναι λοιπόν ο “Μέγας Στρατηλάτης” των εργαζομένων, να μεταμορφωθεί σε Εφιάλτη τους...
Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο να δικαιώνεται κανείς για οτιδήποτε αρνητικό είχε προβλέψει, γιατί κατά την διάρκεια των εκλογών για τον Εκπρόσωπο των εργαζομένων είχαμε τονίσει την θέση μας ότι ο Εκπρόσωπος των εργαζομένων δεν μπορεί να είναι και Πρόεδρος του Σωματείου αφού ελλοχεύει ο κίνδυνος να αναγκαστεί να πάρει αποφάσεις που δεν συνάδουν με τις δύο ιδιότητες. Ήρθε η στιγμή που δικαιωθήκαμε, όταν ο συν. Παπακωνσταντίνου αντικαθιστώντας ως εκπρόσωπος των εργαζομένων τον συν. Οφθαλμίδη, καταψήφισε την απόφαση για την πώληση της ΔΕΣΦΑ στη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Εταιρείας σε πλήρη αντίθεση με τον συν. Οφθαλμίδη που την υπερψήφισε στο Δ.Σ. της Εταιρείας !!!
Θα άξιζε να σταθεί κανείς στην διαφορετική τοποθέτηση των ομογάλακτων συναδέλφων, να ακούσει τις αμπελοφιλοσοφίες “της διαφορετικότητας που συμβάλλει στην κοινή συνισταμένη”, αλλά με την δήλωση του δήθεν αριστερού συν. Παπακωνσταντίνου τα πράγματα μπήκαν στη θέση τους.  Δήλωσε με απόλυτη φυσικότητα ότι πλέον οι εργαζόμενοι πρέπει να δίνουν μάχες ΜΟΝΟ όταν έχουν όρους νίκης!!!
Είναι ξεκάθαρη και θλιβερή η παραίτηση των “αγωνιστών” από  οποιαδήποτε  σκέψη  για  αγώνα....

Η μεγαλύτερη έκπληξη προήλθε δε, από την ενημέρωση του Προέδρου για το ότι στο πρόγραμμα των στοχευμένων αποχωρήσεων δύναται να ενταχθούν και οι συνάδελφοι που κατά τον Πρόεδρο στο παρελθόν αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα υγείας και εργάζονται στο πρόγραμμα της Βάρδιας.  Στα έντυπα παρουσίασης του προγράμματος της Εταιρείας, δεν γίνεται ΚΑΜΙΑ τέτοια αναφορά.  Τελικά δύο ερμηνείες μπορούν να δοθούν :
Ή  η  Εταιρεία  προσδοκά  να  ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ  τον  αριθμό  των  προς  αποχώρηση εργαζομένων  ή  ο  Πρόεδρος  προσδοκά  να  ΔΙΕΥΡΥΝΕΙ  την  εκλογική  του “πελατεία”.
Φυσικά δεν είναι τυχαία και η προκήρυξη των εκλογών στις συγκεκριμένες ημερομηνίες, μιας και μέχρι πριν λίγο καιρό όποιος εργαζόμενος εξέφραζε την άποψη να γίνουν γρηγορότερα οι εκλογές για να προετοιμαστεί καλύτερα το όποιο Προεδρείο για την διαπραγμάτευση της νέας ΕΣΣΕ λόγω των δυσμενέστατων συνθηκών (μικρότερη μετενέργεια κλ.π.), λάμβανε την διαβεβαίωση ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της θητείας και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.  Τώρα πια όλοι κατάλαβαν πως έλλειπε το τελευταίο;;; κομμάτι του πάζλ.  Αφού εξασφαλίστηκε το προεκλογικό δωράκι του Bonus, χαρίζοντας άλλο ένα κομμάτι της Σύμβασης που αφορούσε την εκδρομή, ήρθε και το πρόγραμμα των αποχωρήσεων και έστησε το κατάλληλο σκηνικό για το προεκλογικό πάρε – δώσε.  Το έργο θα παιχτεί στις εκλογές. Το μεγάλο φινάλε του, θα έρθει μετά...  Και θα έρθει μετά, διότι ο Πρόεδρος προανήγγειλε στο Δ.Σ. του Σωματείου ότι θα κάνει, ότι ακριβώς κατηγόρησε τον συμπαίκτη “σε στημένο παιχνίδι” Προεδρείο της ΠΕΠΕΚΟ, δηλαδή ΔΕΝ θα καταγγείλει την σύμβαση γιατί “είναι αορίστου”, αφήνοντας στην Εταιρεία να την καταγγείλει με ότι αυτό συνεπάγεται για τους εργαζομένους.  Αν στην ΕΚΟ ήταν “στημένο το παιχνίδι” από το Προεδρείο, ο άμεμπτος Πρόεδρος μας, που θα κάνει ακριβώς το ίδιο, είναι καθαρός;
Φτάσανε το Συνδικάτο στο κατώτατο σημείο, να μην μπορεί να διασφαλίσει ούτε τις θέσεις εργασίας. Αν ο εργαζόμενος διερωτάται πώς μπορεί να αντιδράσει και τι μπορεί να διορθώσει, η απάντηση είναι μία : ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ, ΜΠΟΡΕΙΣ.  Αυτή τη φορά δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Ας στηρίξουμε όλοι μαζικά το ψηφοδέλτιο του ΣΚΕΕΠ στις εκλογές, γιατί οι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ έχουν αποδείξει ότι ήταν, είναι και θα είναι έτοιμοι να δώσουν μάχες υπό ΟΠΟΙΟΥΣΔΗΠΟΤΕ ΟΡΟΥΣ.


ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ



ΠΑΣΚΕ  ΕΛΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου