Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

ΛΑΡΚΟ: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ... ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΗΒΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ Γ.Σ.Ε.Ε.


Χθες 20 Αυγούστου του 2013 και στο χώρο του Εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ που βρίσκεται στην Λάρυμνα  του Νομού Φθιώτιδας, ,πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με θέμα την διατύ-πωση πρότασης σχετικά με την διασφάλιση της βιωσιμότητας και την ανάπτυξη της εται-ρίας.
Στην σύσκεψη παρευρέθηκαν Εκπρόσωποι από τους εργαζόμενους και τους...
συνδικαλιστικούς  τους φορείς (Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, ΓΣΕΕ), την Περιφερειακή-Τοπική Αυτοδιοίκηση και φορέων της ευρύτερης περιοχής των έξι Νομών που δραστηριοποιείται η ΛΑΡΚΟ, τα πολιτικά κόμματα και Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Στην σύσκεψη οι εργαζόμενοι τεκμηρίωσαν με στοιχεία την πραγμα-τική αξία και εικόνα της εταιρίας , η οποία συνοπτικά είναι:
•    Η αξία της ΛΑΡΚΟ είναι Ανεκτίμητη  και Ανυπολόγιστη. Είναι δημόσια Γή. Είναι ο ορυκτός πλούτος της χώρας μας  που φέρνει 1 εκατομμύριο δολάρια την ημέρα στην Εθνική Οικονομία που έχει στην κατοχή της ένα εκατομμύριο στρέμματα ελληνικής γης  με εξερευνημένη αξία Νικελιούχων κοιτασμάτων της τάξεως των 20 δις € , έχει ένα εργοστάσιο με τεράστιες εγκαταστάσεις και μοναδική τεχνογνωσία, με ιδιόκτητο λιμάνι , 3 μεταλλεία και ένα Λιγνιτωρυχείο.
Έχει στηρίξει τις τοπικές κοινωνίες και την εθνική οικονομία  για πάνω από 2 γενιές και μόνο τα εξερευνημένα κοιτάσματα φθάνουν για μια γενιά ακόμη. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου