Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της Aegean Marine Petroleum


Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη της Aegean Marine Petroleum Network Inc. (ANW) το δεύτερο τρίμηνο καθώς η ελληνική προμηθεύτρια εταιρεία ναυτιλιακού καυσίμου κατέγραψε μικρότερες απώλειες από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και ένα μικρό κέρδος από τη φορολόγηση εισοδήματος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Dow Jones Newswires, οι μετοχές της εταιρείας υποχώρησαν 6,6% στις ηλεκτρονικές συναλλαγές καθώς τα ανά μετοχή κέρδη ήταν μικρότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών.
Η προμηθεύτρια ναυτιλιακού καυσίμου σε λιμάνια σε όλου του κόσμου έχει παρουσιάσει υψηλότερα κέρδη τα τελευταία τρίμηνα αν και τα έσοδα έχουν υποχωρήσει το τελευταίο έτος.
Η εταιρεία έχει ενισχύσει την παρουσία της στην αγορά της δυτικής Μεσογείου μέσω της επέκτασης στο λιμάνι του Algeciras ενώ πρόσφατα έκανε γνωστή μία συμφωνία για την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην Ασία.
«Κατά τη διάρκεια του τριμήνου εισήλθαμε σε νέες αγορές για να ενισχύσουμε τη βάση των εσόδων, τοποθετώντας στρατηγικά την Aegean για συνεχιζόμενη επιτυχία καθώς η αγορά εξέρχεται του τρέχοντος ναυτιλιακού κύκλου,» δήλωσε ο πρόεδρος Νικόλαος Ταβλάριος.
Η Aegean παρουσίασε κέρδη 5,5 εκατ. δολ., ή 12 σεντς ανά μετοχή, έναντι κερδών 2,7 εκατ. δολ., ή 6 σεντς ανά μετοχή. Εξαιρούμενης της πώλησης μη βασικών περιουσιακών στοιχείων, τα ανά μετοχή κέρδη υποχώρησαν στα 13 από 15 σεντς. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters προέβλεπαν κέρδη ανά μετοχή 17 σεντς. Τα συνολικά έσοδα υποχώρησαν 10% στα 1,69 δισ. δολ., επιβεβαιώνοντας σχεδόν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Η τελευταία περίοδος περιλάμβανε κέρδος από τη φορολόγηση εισοδήματος 15.000 δολ. έναντι εξόδων 2 εκατ. δολ. πέρυσι. Το χρηματοοικονομικά κόστη υποχώρησαν 17%. Οι απώλειες από το συνάλλαγμα μειώθηκαν 93% στα 70.000 δολ.
Η εταιρεία κατέγραψε χαμηλότερα κέρδη για το μεγαλύτερο μέρος του 2011λόγω της χαμηλής ανάπτυξης στη ναυτιλιακή βιομηχανία.
Μέχρι το κλείσιμο η μετοχή έχει ενισχυθεί 89% από την αρχή του έτους 

ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου