Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Αμερικανικό συνέδριο για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα

Αμερικανικό συνέδριο για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα
Η Αμερικανική Ένωση Γεωλόγων Πετρελαίου (American Association of Petroleum Geologists - AAPG), θα διοργανώσει συνέδριο και έκθεση για τα νεότερα ευρήματα των ερευνών για υδρογονάνθρακες σε Μεσόγειο, Κασπία και Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

Στη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, με τον γενικό διευθυντή της AAPG Ευρώπης, Τζέρεμι Ρίτσαρντσον, αποφασίστηκε η διοργάνωση του συνεδρίου και συζητήθηκαν οι εξελίξεις στον τομέα της έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

Η AAPG είναι η μεγαλύτερη διεθνής επιστημονική ένωση στην πετρελαϊκή βιομηχανία και αριθμεί περίπου 38.000 εξειδικευμένα μέλη.

Σύμφωνα με την AAPG, ο λόγος που επελέγη η Αθήνα για τη διεξαγωγή του συνεδρίου και της έκθεσής της, είναι η πρόοδος και οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων.

Όπως τόνισε ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, “η Ελλάδα έχει μπροστά της μεγάλες προκλήσεις. Οι προσπάθειές μας επικεντρώνονται στη βελτίωση της κατάστασης που βιώνουν οι πολίτες, με στρατηγικές επιλογές που θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και θα αναζωογοννήσουν την οικονομία. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η προσπάθεια που κάνουμε και στον τομέα των υδρογονανθράκων, θέτοντας τις βάσεις για μια νέα αγορά που ανοίγεται μπροστά μας κι η οποία θα ανοίξει δουλειές, θα αξιοποιήσει το υφιστάμενο ενεργό δυναμικό, αλλά κυρίως τους νέους επιστήμονες που θέλουν και μπορούν να συμβάλουν στην ανάκαμψη της χώρας μας.

Είναι λοιπόν ενθαρρυντική και σημαντική η πρωτοβουλία της AAPG να οργανώσει το Συνέδριο και την Έκθεση της στη χώρα μας προσελκύοντας το ενδιαφέρον εξειδικευμενών πετρελαϊκών εταιρειών, γεγονός που δείχνει τόσο την ψήφο εμπιστοσύνης που δίνουν στην Ελλάδα οι σημαντικοί παίκτες του τομέα αυτού, αλλά κι ότι η εικόνα της χώρας μας έχει ήδη  
ΠΗΓΗ:newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου