Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Ποιες είναι οι εταιρίες που θα εξορύξουν το πετρέλαιο των Ιωαννίνων και του Πατραϊκού;


Λίγο πριν επικυρωθούν στη Βουλή οι πρώτες συμβάσεις του Δημοσίου με τους ιδιώτες επενδυτές για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων, (σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του Γιάννη Μανιάτη) το...
kavalaoil.blogspot παρουσιάζει το προφίλ του καθενός από αυτούς.

Η ENERGEAN είναι ο κύριος μέτοχος της ΚΑΒΑΛΑ ΟΪΛ και έχει συνάψει εμπορική συνεργασία με την ΒP (Γαλλίας). Έχει ποσοστά σε έρευνες στον Κόλπο του Σουέζ και την Β.Αίγυπτο. Στα κεφάλαιά της έχει εισέλθει η Third Proint του Daniel Loeb, η οποία πριν λίγους μήνες κέρδισε τα διαβόητα $500.000.000 αγοράζοντας ελληνικά ομόλογα.

Η PETRA PETROLEUM είναι Καναδικής προέλευσης, επιδιώκει να διεξαγάγει έρευνες στην ευρύτερη Μεσόγειο – από τη λεκάνη της Λεβαντίνης στην Κύπρο μέχρι την Ισπανία. Επικεντρώνεται σε «λιγότερο ερευνημένες» περιοχές.

Τα ΕΛΠΕ είναι αρκετά γνωστά, ώστε να μη χρειάζονται παρουσιάσεις – έχουν διεξαγάγει έρευνες για πετρέλαιο στην Αίγυπτο προ ετών. 

Η EDISON είναι η αρχαιότερη εταιρία ενέργειας στην Ευρώπη, Ιταλικής καταγωγής και πρόσφατα συνεργάστηκε με τα ΕΛΠΕ (20% των αναγκών της χώρας σε φυσικό αέριο). Σήμερα, κατέχει ηγετική θέση στην εξεύρεση, παραγωγή και εμπορία ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και αργού πετρελαίου.

Η PETROCELTIC είναι ιρλανδική, και αναπτύσσει (ή προσπαθεί να αναπτύξει) δραστηριότητες στη Βόρεια Αφρική (Αλγερία και Αίγυπτο), τη Μαύρη Θάλασσα, το ιρακινό Κουρδιστάν και προσφάτως στην περιοχή μας.

Η SCHLUMBERGER, γαλλικής καταγωγής, είναι σήμερα η μεγαλύτερη εταιρεία υπηρεσιών στον χώρο των υδρογονανθράκων, ενεργοποιούμενη σε όλο τον κόσμο.


Τέλος, η GREKOIL είναι θυγατρική της κυπριακής Comtrack, έχοντας συνάψει συνεργασίες με σημαντικούς παίκτες στον χώρο των ερευνών υδρογονανθράκων.
 ΠΗΓΗ:tro-ma-ktiko.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου