Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Μικρά κέρδη για το αργό


Με μικρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Δευτέρας το αργό, σκαρφαλώνοντας και πάλι πάνω από τα 106 δολ. το βαρέλι με τους επενδυτές να αξιολογούν θετικά τα τελευταία στοιχεία για την πορεία της κινεζικής οικονομίας αλλά και την έκθεση για τις συνθήκες στον κλάδο της μεταποίησης της Νέας Υόρκης.

Το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 37 cents ή 0,4% κλείνοντας στα 106,32 δολ. το βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Κίνα έδειξαν ότι η οικονομική ανάπτυξη επιβραδύνθηκε στο 7,5% στο β΄ τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Αν και τα στοιχεία για το ΑΕΠ ήταν χαμηλότερα σε σχέση με το 7,7% του α΄ τριμήνου, ήταν αντίστοιχα με τις εκτιμήσεις ξεχωριστών ερευνών του Dow Jones Newswires και του Reuters για 7,5% καθώς και με την επίσημη πρόβλεψη της κυβέρνησης, αμβλύνοντας τις ανησυχίες για τον κίνδυνο ραγδαίας επιβράδυνσης της οικονομίας.  

Την ίδια στιγμή, περαιτέρω βελτίωση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων "βλέπουν" οι μεταποιητές στη Νέα Υόρκη, καθώς ο αντίστοιχος δείκτης τρεχουσών συνθηκών επέστρεψε σε θετικό έδαφος, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Empire State Manufacturing Survey της Federal Reserve Bank of New York.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης Empire State επιχειρηματικών συνθηκών ενισχύθηκε στις 9,46 μονάδες τον Ιούλιο από τις 7,84 μονάδες τον Ιούνιο και τις -1,43 μονάδες το Μάιο.

Οικονομολόγοι, σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires, είχαν διαμορφώσει εκτιμήσεις για αποδυνάμωση του δείκτη στις 4,3 μονάδες.


ΠΗΓΗ.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου