Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Δευτέρα 15/7/2013. Συγκέντρωση Διαδήλωση στην Ελευσίνα: Αγωνιστικά διεκδικούμε "Υγεία και ποιότητα ζωής - ΟΧΙ στο ξέπλυμα της ρύπανσης των ΕΛΠΕ Ελευσίνας με χορηγίες"


 Μπροστά στα αμήχανα βλέμματα των οργάνων της τάξης που είχαν εγκατασταθεί από νωρίς για την «τήρηση της τάξης», 250 αποφασισμένοι κάτοικοι της Ελευσίνας και της Μάνδρας, μέσα σε συνθήκες αφόρητης δυσοσμίας του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ (πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ), διαδήλωσαν, χθες, μπροστά στην πύλη του διυλιστηρίου των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, απαιτώντας:

1) Από την Κυβέρνηση: να δώσει εντολή για την πραγματοποίηση άμεσου ελέγχου στην εγκατάσταση, να προχωρήσει σε άμεση τροποποίηση των περιβαλλοντικών όρων του διυλιστηρίου ώστε να τεθούν  αυστηρότερα όρια  εκπομπών ρύπων και να θεσπιστεί μόνιμη Ειδική Επιτροπή Ελέγχου του διυλιστηρίου.

2) Από την εταιρεία: να προχωρήσει στην άμεση λήψη μέτρων για τον έλεγχο της ρύπανσης του διυλιστηρίου και να προβεί  σε επαρκή στελέχωση της εγκατάστασης με κατάλληλα εκπαιδευμένο και αξιοπρεπώς αμειβόμενο προσωπικό, εργαζόμενο στο πλαίσιο ανθρώπινου ωραρίου εργασίας. Κάθε απόλυση στα ΕΛΠΕ αποτελεί νέο πλήγμα για το περιβάλλον και την ασφάλειά μας!

3) Από τις Δημοτικές Αρχές Ελευσίνας και Μάνδρας: να διακόψουν την πελατειακή χορηγική σχέση τους με τα ΕΛΠΕ, να δουν παραπέρα από την θητεία τους και να διεκδικήσουν δυναμικά με κινητοποιήσεις την προστασία της υγείας και της ασφάλειας του πληθυσμού.




«Δηλώνουμε ξεκάθαρα και προς κάθε κατεύθυνση ότι για μας η κατάσταση δεν είναι διαμορφωμένη για πάντα, δεν αποδεχόμαστε μοιρολατρικά να ζήσουμε χειρότερα, δε θα συνηθίσουμε στους ρύπους σας, θα αγωνιστούμε ώστε οι νέες γενιές - που διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμα να ζήσουν σε διαφορετικές συνθήκες σε μια ιστορική παραθαλάσσια πόλη - να απαλλαγούν από το  νέο περιβαλλοντικό βάρος. Τα ΕΛΠΕ θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους!» τόνισαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης επιδίδοντας το Ψήφισμα της συγκέντρωσης  στον Επόπτη του διυλιστηρίου.

Στα χρονικά του Θριασίου, η συγκέντρωση αυτή, αποτελεί την πρώτη εκδήλωση διαμαρτυρίας για θέματα προστασίας περιβάλλοντος που πραγματοποιείται μήνα Ιούλιο. Είχε προηγηθεί, το πρωί, η εκδήλωση διαμαρτυρίας και πορεία στους  δρόμους της πόλης δημοτικών υπαλλήλων αλλά και εκπαιδευτικών που τέθηκαν αιφνιδιαστικά σε διαθεσιμότητα.

Οι διαδηλωτές προσήλθαν στην συγκέντρωση πεζή, με ποδήλατα και αυτοκίνητα. Συγχαίρουμε τους γονείς που έφεραν μαζί τα μικρά τους παιδιά. Η καμπάνια των «Πολιτών κατά της Ρύπανσης των ΕΛΠΕ» στηρίχθηκε στην εθελοντική συμμετοχή ανέργων συμπολιτών ενώ το ψήφισμα της διαμαρτυρίας ανέγνωσε άνεργος βιομηχανικός εργάτης.  Οι διοργανωτές έμειναν ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση των πολιτών. Ήδη προγραμματίζονται οι επόμενες ενέργειες.  

ΨΗΦΙΣΜΑ
ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ
ΤΩΝ ΕΛΠΕ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ
 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου