Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Εννέα distress fund παζαρεύουν στην Αθήνα "κόκκινα" δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών στο 20-40% της αξίας τους

Εννέα distress fund παζαρεύουν στην Αθήνα "κόκκινα" δάνεια επιχειρήσεων και νοικοκυριών στο 20-40% της αξίας τους
Στελέχη των Αpollo Capital, Monarch Alternative Capital, Oaktree Capital Management, York Capital, Marathon Asset Management και Fairfax σε πυρετό διαπραγματεύσεων με τις τράπεζες

Πυρετός στους διεθνείς κερδοσκόπους των αγορών που αναζητούν το νέο Ελντοράντο με την απόκτηση δανείων από ελληνικές τράπεζες προκειμένου να εγγράψουν υπεραξίες στα χαρτοφυλάκιά τους από τα χρεοκοπημένα ελληνικά νοικοκυριά.

Μόνο αυτή την εβδομάδα έφτασαν στην Αθήνα, ανεξάρτητα και έχοντας κλείσει ο καθένας τα δικά του ραντεβού, στελέχη έξι διαφορετικών εξειδικευμένων funds, τα οποία συναντήθηκαν με στελέχη των τεσσάρων μεγάλων ελληνικών τραπεζών, έχοντας έναν στόχο: να αγοράσουν σε χαμηλές τιμές ελληνικά δάνεια. Και μάλιστα οποιουδήποτε είδους: επιχειρηματικά, στεγαστικά, προσωπικά, ναυτιλιακά και ό,τι άλλο επισφαλές ή «κόκκινο δάνειο» έχουν στα χαρτοφυλάκιά τους οι τράπεζες.

Η ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών πυροδότησε την έναρξη ενός ιδιότυπου παζαριού για την αγορά δανείων. Οι θέσεις business class στις πτήσεις από το Λονδίνο προς την Αθήνα είναι γεμάτες από τα «παιδιά με τις τσάντες» των funds, που φτάνουν στην Ελλάδα με σκοπό την αναζήτηση ευκαιριών στα συντρίμμια της ελληνικής αγοράς. Τις προηγούμενες ημέρες συνέπεσαν στην Αθήνα στελέχη των Αpollo Capital, Monarch Alternative Capital, Oaktree Capital Management, York Capital, Marathon Asset Management και Fairfax.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου