Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Να κάμψει τις αντιστάσεις των Ευρωπαίων για τον σχιστόλιθο προσπαθεί η Chevron


Την ιδέα ότι η λύση για την ενεργειακή ανεξαρτησία της Ευρώπης βρίσκεται στο σχιστολιθικό αέριο προσπαθεί να «περάσει» στους ευρωπαίους πολίτες αλλά και τους κυβερνητικούς αξιωματούχους η Chevron.
«Αυτή η πηγή ενέργειας θα μπορούσε σίγουρα να ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια στην Ευρώπη και να αποφέρει τεράστια οικονομικά οφέλη», δηλώνει ο Ian MacDonald, επικεφαλής της ρωσικής μονάδας της Chevron.
Ο ίδιος τονίζει ότι εάν οι κυβερνήσεις αλλά και οι πολίτες των ευρωπαϊκών κρατών ενημερωθούν για τα οφέλη της αξιοποίησης του σχιστολιθικού, τότε θα γίνουν περισσότερο υποστηριστικοί προς αυτή την κατεύθυνση.
Οι συγκεκριμένες απόψεις που διατυπώνει ο επικεφαλής της εταιρίας έρχονται εν μέσω έντονης δυσπιστίας από την πλευρά των ευρωπαϊκών κρατών αναφορικά με την σκοπιμότητα διερεύνησης της συγκεκριμένης μορφής ενέργειας.
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε κατηγορηματικά ότι όσο είναι επικεφαλής του κράτους δεν πρόκειται να επιτραπεί η εξόρυξη σχιστολιθικού αερίου.
Παράλληλα, οι καθυστερήσεις από την πλευρά της πολωνικής πολιτείας είχαν ως αποτέλεσμα οι εταιρίες Exxon Mobil Corp και η Talisman Energy να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους για δραστηριοποίηση στον κλάδο του φυσικού αερίου της χώρας. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου