Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Μεγάλη συγκέντρωση για την συμπαράταξη της Αριστεράς

Μεγάλη συγκέντρωση για την συμπαράταξη της Αριστεράς
Συμμετείχαν Λούκα, Καστανίδης, Μαριλίζα, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βουλευτές, συνδικαλιστές
Του Μάρκου Μουζάκη
Την ανάγκη συσπείρωσης, συμπαράταξης των προοδευτικών, σοσιαλιστικών, οικολογικών και αριστερών δυνάμεων, ώστε να συγκροτηθεί ένα μέτωπο αντίστασης και αντίδρασης και –τελικά- ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και κατάθεσης μιας εναλλακτικής πρότασης εξόδου απ’ τα αδιέξοδα που μας οδηγούν οι σημερινές πολιτικές αναγνώρισαν τα δεκάδες πολιτικά, ακαδημαϊκά, συνδικαλιστικά στελέχη που συγκεντρώθηκαν σε μεγάλη αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας.
Πρόκειται για μια πάρα πολύ σημαντική πρωτοβουλία που έχει στόχο:
 Την συνεργασία των δυνάμεων αυτών, την συμπαράταξη των δυνάμεων της Αριστεράς, ώστε να δημιουργηθεί μια σοβαρή κυβερνητική πρόταση, προοδευτική.
Επέμεναν μάλιστα οι ομιλητές στο «κυβερνητική πρόταση».
Πολλοί εκ των συμμετασχόντων εξέφρασαν την εκτίμηση, πως η συγκέντρωση αυτή αποτελεί στην ουσία την έναρξη των διαδικασιών συνεργασίας προοδευτικών, σοσιαλιστικών, δυνάμεων με τον ΣΥΡΙΖΑ, στην κατεύθυνση συγκρότησης μιας σύμπραξης και εκλογικής, χωρίς ηγεμονισμούς.
Σε αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν και οι πάρα πολλές ομιλίες που έγιναν.
Και είναι χαρακτηριστικό, ότι αποφασίστηκε η δημιουργία μιας συντονιστικής επιτροπής που θα προχωρήσει τις σχετικές διεργασίες οι οποίες ασφαλώς και θα έχουν συνέχεια.
Μεταξύ των συμμετασχόντων ήταν τα στελέχη της «Κοινωνικής Συμφωνίας» Λούκα Κατσέλη, Χάρης Καστανίδης, Λ. Μίχος, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΕΚΜ Δ. Παπαδημούλης, Παν. Κουρουπλής, Αντ. Κοτσακάς, οι πρώην υπουργοί και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μαρ. Ξενογιαννακοπούλου, Κατ. Μπατζελή, Ηλ. Παπαηλίας, Δημ. Πιπεργιάς, Μαν. Μπεντενιώτης, Θ. Παραστατίδης, η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΠΑΣΟΚ) Στ. Σουλουφάκου, ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Καλφαγιάννης,  πολλοί άλλοι συνδικαλιστές, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕ Γ. Καββαθάς, ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Β. Οικονόμου, ο πρώην βουλευτής της Οδ. Βουδούρης, το πρώην στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Στ. Μπαγιώργος, επίσης το πρώην στέλεχος της ΔΗΜΑΡ Α. Νεφελούδης,τα στελέχη των Οικολόγων Πράσινων Ιω. Κοντούλη και Μιχ. Τρεμόπουλος, οι δήμαρχοι Ν. Σαράντης (Αγ. Αναργύρων), Χρ. Καρδαράς (Αιγάλεω), Γ. Καπλάνης (Αγ. Βαρβάρας), άλλα στελέχη απ’ το χώρο της Τ.Α., ο πρόεδρος των δανειοληπτών Β. Κρητικός,  οι καθηγητές Κ. Χρυσόγονος, Γ. Αργείτης, ο εκδότης Γ. Δαρδανός, ο πρώην πρόεδρος των «Γιατρών του Κόσμου» Νικ. Κανάκης.

Όλα δείχνουν, ότι στον ευρύτερο αριστερό, προοδευτικό χώρο έχουν αρχίσει σοβαρές διεργασίες ενωτικές.

Κάτι κινείται και σύντομα θα σχηματοποιηθεί… 
ΠΗΓΗ:newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου