Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

Άνω-κάτω η Θάσος με εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ


Ιδιαίτερα σκληρή απάντηση έδωσε ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ στο Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε ο φορέας μετά τα γεγονότα της Παρασκευής στο νησί, όταν εκπρόσωπος του ΤΑΙΠΕΔ εμποδίστηκε από κατοίκους να εισέλθει στην υπηρεσία της πολεοδομίας (στεγάζεται στο δημαρχείο του νησιού), προκειμένου να λάβει στοιχεία για τις εκτάσεις που πρόκειται να βγουν σε πλειοδοτικό διαγωνισμό. Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί ένταση.

Το ΤΑΙΠΕΔ στη σύντομη ανακοίνωσή του σημείωνε ότι «ύστερα από δεκαετίες εγκατάλειψης, καταπατήσεων, ανοχής σε μικρές και μεγάλες παρανομίες που κατέστρεψαν χιλιάδες δημόσια ακίνητα, ο κάθε τοπικός παράγοντας, οψίμως εμφανίζεται με μεγάλα και φιλόδοξα - αλλά και τελείως εξωπραγματικά - σχέδια ανάπτυξης όλων των ακινήτων που μεταβιβάζονται στο ΤΑΙΠΕΔ. Τη στιγμή μάλιστα που για τα υπόλοιπα, εκτός ΤΑΙΠΕΔ, ακίνητα συνεχίζεται η πρότερη κατάσταση, δηλαδή η λεηλασία του μόχθου του ελληνικού λαού».

Ο δήμαρχος Θάσου απευθυνόμενος στη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, υπογραμμίζει μεταξύ άλλων: «Δεν εντυπωσιάζει πια κανέναν Έλληνα σήμερα ο αυταρχισμός, η αλαζονεία, η απαξίωση των θεσμών, η εν μια νυκτί ακύρωση των πιο σημαντικών κατακτήσεων του ελληνικού λαού, η λεηλασία του μόχθου γενεών, οι επαχθείς όροι ενός ταπεινωτικού μνημονίου που οδηγεί κάθε μέρα πιο βαθιά στην εξαθλίωση τον περήφανο λαό μας, η παραβατική συμπεριφορά απέναντι στους νόμους του και αυτού του συντάγματος ακόμη του ίδιου του κράτους».

«Οι εκλεγμένοι δήμαρχοι της χώρας», συνεχίζει σε άλλο σημείο της απάντησής του ο δήμαρχος Θάσου, «χαρακτηρίζονται από τους κάθε λογής εγκάθετους συμβούλους, παρασυμβούλους, συνεργάτες, προέδρους και γραμματείς της κρατικής μηχανής, στην χειρότερη περίπτωση "ταλιμπάν" και στην πιο ήπια "τοπικοί παράγοντες". Η ειρηνική έκφραση της αντίθεσης μας στο ξεπούλημα του νησιού μας από τον "εθνικό μας κτηματομεσίτη", το ΤΑΙΠΕΔ, χαρακτηρίστηκε από το ίδιο ως λαϊκισμός». 
ΠΗΓΗ:.zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου