Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Δήμος Λάρνακας: Εξαιρετικής σημασίας η μετακίνηση των διυλιστηρίων στο Βασιλικό


Εξαιρετικής σημασίας χαρακτήρισε την μετακίνηση των διυλιστηρίων από τη Λάρνακα, ο Κύπριος δήμαρχος της πόλης, Ανδρέας Λουρουτζιάτης.
Μιλώντας σε έκτακτη δημοσιογραφική διάσκεψη, ανέφερε ότι ο δήμος Λάρνακας εξασφάλισε δικαστικό διάταγμα τερματισμού χρήσης των εγκαταστάσεων των διυλιστηρίων στη Λάρνακα εντός 18 μηνών.
Το διάταγμα ήδη παραδόθηκε στον υπουργό Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικο και ισχύει από την ημερομηνία επικύρωσής του από τον υπουργό.
Ο κ. Λουρουτζιάτης διευκρίνισε ότι το χρονικό πλαίσιο του διατάγματος δύναται να το διαφοροποιήσει ο υπουργός, εφόσον τεκμηριώσει την διαφοροποίηση του χρονοδιαγράμματος.
Παρέπεμψε μάλιστα και σε πρόσφατες δηλώσεις του κ. Χάσικου ότι μπορεί να υπάρξει απομάκρυνση των διυλιστηρίων μέσα σε τρία χρόνια και μετεγκατάστασή τους στο Ενεργειακό Πάρκο που θα δημιουργηθεί στην περιοχή Βασιλικού.
Πρόκειται για την πιο σημαντική απόφαση που πάρθηκε από το δήμο Λάρνακας για το συγκεκριμένο θέμα από το 2000 που άρχισε η συζήτηση για απομάκρυνση και μετεγκατάσταση των διυλιστηρίων από την πόλη του Ζήνωνα. 
ΠΗΓΗ:energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου