Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Σύσκεψη για τις Τουρκικές Απειλές στην ΑΟΖ


Σύσκεψη στη παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών, Άμυνας και Ενέργειας είχε συγκληθεί για το Σάββατο στην Κύπρο, με αντικείμενο τον καλύτερο δυνατό συντονισμό των υπουργείων και της Κυβέρνησης για τις τουρκικές απειλές στην κυπριακή ΑΟΖ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελέυθερος, ο περαιτέρω συντονισμός των ενεργειών της κυπριακής πλευράς κρίθηκε αναγκαίος, ειδικά μετά το περιστατικό που έλαβε χώρα εντός της κυπριακής ΑΟΖ τα μεσάνυχτα της περασμένης Τρίτης.
Συγκεκριμένα, τουρκικό πολεμικό πλοίο, πλησίασε τα τρία πλοία που βρίσκονταν εντός της κυπριακής ΑΟΖ για σεισμογραφικές έρευνες και επικοινώνησε με τους καπετάνιους από τον ασύρματο τρεις φορές, ζητώντας τους να αποχωρήσουν από την περιοχή με το πρόσχημα ότι πλέουν σε τουρκικά ύδατα.
Οι καπετάνιοι των πλοίων επικοινώνησαν άμεσα με τις αρμόδιες Αρχές της Δημοκρατίας μέσω των οποίων ενημερώθηκε από την πρώτη στιγμή και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Για το θέμα ενημερώθηκε η ΕΕ από το Υπουργείο Εξωτερικών ενώ έγιναν και διαβήματα στα Ηνωμένα Έθνη. Στην σύσκεψη των υπουργών, θα εξεταστούν τρόποι αντίδρασης της κυπριακής πλευράς σε περίπτωση νέου επεισοδίου. Και τα τρία υπουργεία εκτιμούν ότι εν όψει και της επιβεβαιωτικής γεώτρησης θα ακολουθήσουν και άλλες προκλητικές ενέργειες από την Τουρκία. 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου