Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Πετρέλαιο στα 500 Δολάρια Ανά Βαρέλι Προβλέπει το Βρετανικό Υπουργείο Αμύνης για το 2040


Μια απαισιόδοξη πρόβλεψη για το μέλλον της τιμής του πετρελαίου υιοθετεί το βρετανικό υπουργείο Αμύνης σε πρόσφατη ανάλυσή του, καθώς εκτιμά ότι αυτή θα αγγίξει τα 500 δολάρια ανά βαρέλι το 2040, εφόσον συνεχιστούν οι τωρινές τάσεις.
Το αποτέλεσμα, σύμφωνα με το υπουργείο, θα είναι ότι θα τεθεί υπό απειλή ο δυτικός τρόπος ζωής, ενώ για την αύξηση της τιμής του μαύρου χρυσού θα είναι υπεύθυνη η απομείωση των κοιτασμάτων πετρελαίου διεθνώς, η κλιματική αλλαγή και η αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού.
Τη στιγμή λοιπόν που η βρετανική κυβέρνηση είχε προβλέψει σε προηγούμενη έκθεσή της τιμές της τάξης των 215 δολαρίων στο απώτερο μέλλον, το υπουργείο Αμύνης κάνει λόγο για 500 δολάρια το 2040. Τονίζει πάντως ότι το ακριβό συμβατικό πετρέλαιο θα καταστήσει πιο εύκολη την ανάπτυξη των εναλλακτικών καυσίμων.
Επίσης, στην ανάλυση γίνεται λόγος και για την σημασία των ασιατικών αγορών: «Η ανάπτυξη των οικονομιών της Νοτίου Ασίας θα επιδράσει τα περισσότερα δυτικά κράτη, όπου ο τρόπος ζωής του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού θα τεθεί υπό αίρεση λόγω του αυξημένου ενεργειακού κόστους, αλλά και της σχετικής μείωσης της αξίας στις δικές τους οικονομίες». 
ΠΗΓΗ:energia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου