Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Μόλις τελειώσουν τα χαράτσια και η κριση θα μας πάρουν τα σπίτια


Ο μόνος λόγος που είναι παγωμένοι οι πλειστηριασμοί μόνο στην Ελλαδα είναι γιατί οι ιδιοκτήτες επιβαρύνονται με χαράτσια και φόρους  που  στην Ελλάδα αγγιζουν το 85% των φορολογουμένων. Στις άλλες χώρες  είναι πιο προσοδοφόρο να ορμούν στις καταθέσεις για να βρουν τα χρήματα για την διασωση των τραπεζών.
Μόλις τελειώσουν τα χαράτσια και η κρίση θα μας πάρουν τα σπίτια. Και επειδή τότε  οι τιμές θα είναι εξευτελιστικές και θα χάσουν οι κατασχετές- τραπεζες,  η κυβέρνηση ανοίγει την κουβεντα ζητώντας προτάσεις από τα κόμματα!
 Ο υφυπουργός Ανάπτυξης,  το είπε καθαρά. Πιο καθαρά δεν γίνονταν.
Με δεδομένο ότι «η οικονομία εξέρχεται από την κρίση», το υπουργείο προετοιμάζει το νομικό πλαίσιο για την περίοδο που θα ακολουθήσει την άρση του παγώματος των πλειστηριασμών. «Θα πρέπει από τώρα να δούμε τι θα κάνουμε με αυτές τις αναστολές πλειστηριασμών, που σωρεύονται από το 2008 -2009.
Γιατί, κάποια στιγμή, θα μπει αναγκαστικά ένα τέλος στην αναστολή πλειστηριασμών, μα σε πέντε, μα σε δεκαπέντε χρόνια, και τότε θα έχει μπουκώσει το σύστημα με έναν πολύ μεγάλο αριθμό ακινήτων, που, αν βγουν μαζικά έξω, θα μηδενίσουν την ακίνητη περιουσία του κάθε Ελληνα πολίτη», 
ΠΗΓΗ:papaioannou-giannis.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου