Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ανακοινώθηκε το Αναλυτικό Πρόγραμμα του «7th S.E. Europe Energy Dialogue» του ΙΕΝΕ


Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του εφετινού, 7ου κατά σειράν, « S. E. Europe Energy Dialogue», που διοργανώνει το ΙΕΝΕ στην Θεσσαλονίκη (ξενοδοχείο ΜΕΤ), στις 19 και 20 Ιουνίου 2013, με τη συνεργασία του World Energy Council ( WEC). Το «7 th S. E. Europe Energy Dialogue» («7 th SEEED») είναι αφιερωμένο στις νέες ενεργειακές παραμέτρους που αναδεικνύονται στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης μετά τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς του ηλεκτρισμού και του φυσικού αερίου, αλλά και την ανάπτυξη όλο και πιο στενών συνεργασιών μεταξύ των χωρών της περιοχής και των κρατών της Κασπίας, της Αν. Μεσογείου, της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής.
Τα παραπάνω δεδομένα, σε συνδυασμό με την τρέχουσα δυσχερή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στις περισσότερες χώρες της ΕΕ, αλλά και με την ανάγκη για ενεργειακή ασφάλεια και για ένα καθαρότερο περιβάλλον, μέσω της ανάπτυξης βιώσιμων εναλλακτικών προς τα ορυκτά καύσιμα, συναρθρώνουν το γενικό πλαίσιο της ατζέντας του ετήσιου διεθνούς συνεδρίου του ΙΕΝΕ για το 2013.
Το 7 th SEEED του ΙΕΝΕ θα αποτελέσει ένα σημείο διαλόγου και συνάντησης για κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους της ευρύτερης περιοχής της ΝΑ Ευρώπης, εκπροσώπους ευρωπαϊκών και άλλων οργανισμών, στελέχη μεγάλων ενεργειακών επιχειρήσεων, αλλά και γνωστών ειδικών και ακαδημαϊκών του χώρου της ενέργειας διεθνώς. Διαχρονικά, άλλωστε, παρουσία στο SEEED είχαν οργανισμοί και θεσμοί, όπως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ), το Energy Community Secretariat, το Energy Charter και το WEC, αλλά και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως οι EBRD, EIB, World Bank, Black Sea Development Bank κ.ά.
Στους επιβεβαιωμένους ως τώρα ομιλητές του «7 th S. E. Europe Energy Dialogue» συγκαταλέγονται οι παρακάτω.........  
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου