Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΞΕΝΑ ΜΜΕ Ποιο Greecovery; "Η Ελλάδα έχει αξεπέραστα εμπόδια"



Την ώρα που το όνομα του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά βρίσκεται στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού Τύπου, συνοδευόμενο από εγκωμιαστικά σχόλια, ένα δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg έρχεται να υπενθυμίσει πως «η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει τα εμπόδια». Μάλιστα, στο άρθρο χαρακτηρίζεται υπερβολική η πρόσφατη ευφορία των αγορών για την ελληνική οικονομία. Αλλά και για τη Wall Street Journal, η Ελλάδα, όχι μόνο δεν γυρίζει σελίδα, αλλά κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να βρεθεί εκτός ευρωζώνης.

Η πρόσφατη ευφορία των αγορών για την ελληνική οικονομία είναι λίγο υπερβολική, παρά το αναμφισβήτητο γεγονός ότι υπάρχουν σήμερα ελπιδοφόρες ενδείξεις, αναφέρει η αρθρογράφος του πρακτορείου Bloomberg Μέγκαν Γκριν σε σχόλιό της με τίτλο: «Η Ελλάδα δεν έχει ξεπεράσει τα εμπόδια».

Η αρθρογράφος σημειώνει ότι οι εφημερίδες Financial Times και Wall Street Journal δημοσίευσαν διακεκριμένα ρεπορτάζ για την επιστροφή των επενδυτών στις ελληνικές αγορές. Την περασμένη Τετάρτη, 15 Μαΐου, η απόδοση των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησε κατά μία ποσοστιαία μονάδα στο χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας τριετίας. 
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου