Δευτέρα 20 Μαΐου 2013

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 19 ΜΑΙΟΥ 2013 – ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ



Συνάδελφοι πραγματοποιήθηκε σήμερα η έκτακτη γενική συνέλευση, που είχε συγκαλέσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΠΕΚΟ.
Η Συνέλευση πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα συσπείρωσης. Επιβεβαιώθηκε το δίκαιο του Αγώνα μας, το δίκαιο των Εργαζομένων καθώς και οτι πρέπει να συνεχισθεί με μεγαλύτερη ένταση ο αγώνας μέχρι να υπογραφεί η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
Το παρόν στην συνέλευση έδωσε και ο Πρόεδρος του Π.Σ.Ε.Ε.Π, Παναγιώτης Οφθαλμίδης. Στον χαιρετισμό του έστειλε μήνυμα αληλλεγγύης στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων της ΕΚΟ τόσο από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΕΕΠ, όσο και από τους εργαζόμενους στην Ελληνικά Πετρέλαια.
Κατά την Γενική Συνέλευση, μετά τις τοποθετήσεις των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και των Εργαζομένων, διαπιστώθηκε η ταύτηση απόψεων στην μέχρι τώρα πορεία διεκδίκησης, κάτι που επιβεβαιώθηκε και με την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην εν εξελίξη Απεργία.
Στην συνέχεια, προχώρησε σε ψηφοφορία προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις ανάμεσα στις δύο τελικές προτάσεις που κατατέθησαν.
Α. Η πρώτη Πρόταση που κατατέθηκε απο τον Πρόεδρο του Σωματείου Σάκη Σπυράντη περιελάμβανε τα εξής :
1. Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στην ίδια μορφή που υφίστατε και σήμερα.
2. Εξουσιοδότηση προς το Διοικητικό Συμβούλιο, ώστε να είναι το μόνο υπεύθυνο για τον καθορισμό της μορφής των Κινητοποιήσεων.
3. Εξουσιοδότηση προς το ΔΣ να διαπραγματευτεί περαιτέρω το πλαίσιο και υψος των μειώσεων.
Β. Η δεύτερη πρόταση που κατατέθηκε απο τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου, Ι. Καμπάνη διαφοροποιούνταν μονάχα ως προς το τρίτο σκέλος, στο οποίο πρότεινε Μηδενικές Αυξήσεις.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑΣ
Σε σύνολο 177 παρόντων, ψήφισαν 173, και έλαβαν
Α’ πρόταση 114 ψήφους
Β΄πρόταση 54 ψήφους,
ΛΕΥΚΑ 4 και 1 ΑΚΥΡΟ.
Συνάδελφοι η πορεία είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ,
ΕΝΩΤΗΤΑ, ΑΓΩΝΑΣ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ μέχρι την τελική ΝΙΚΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου